22_03_29_erdmost_nincskep

Most sem árt látni és látszani

22_03_29_erdmost_nincskep

Most sem árt látni és látszani

A nappalok rövidülésével, a hosszú, párás őszi esték beköszöntével megváltoznak a látási és útviszonyok. A balesetek jobban megelőzhetők, ha mind a jármű, mind pedig annak vezetője felkészül az őszi-téli közlekedésre, tájékoztatta az ÉRD FM hallgatóit Kürti István, érdi alezredes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A „Látni és Látszani” kampány nem tesz különbséget a járműkategóriák között! Így akár tehergépjárművel, autóbusszal is igénybe vehető ez a 7 héten keresztül fennálló szolgáltatás, melynek csupán a szerviz mérete, adottsága, technikai felszereltsége, kapacitása szabhat határt. Minden esetben célszerű ezért előzetesen érdeklődni a kiszemelt szerviztől, hogy felkészültek-e nagy járművek fogadására. Ami a gépkocsivezetők szemvizsgálatát illeti, a szervezők itt sem tesznek különbséget abban a tekintetben, hogy a páciens milyen méretű vagy típusú gépjárművet vezet, és egyszerű B-kategóriás autóvezető vagy hivatásos gépjárművezető-e.

Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hogy a kampánynak lesz két külön érdi állomása is, hiszen előbb november 5-én tartják meg a „Light Friday” elnevezésű programot, majd november 29-én az egyik benzinkúton tartanak egy promóciós kampányt, ahol a közlekedésben résztvevők láthatósággal kapcsolatos ajándékokat, így például láthatósági mellényt, kerékpárlámpát vagy fényvisszaverő eszközt is kaphatnak.


Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben kérhetnek bővebb tájékoztatást. A kampány hivatalos honlapján megtalálhatók az akcióhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMV-töltőállomások, továbbá szerviz- és optikakereső szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

A rendőrség ebben az időszakban – az év egyéb időszakaihoz képest – kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevő kivilágítására, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is még fokozottabban előtérbe kerül.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email