20071120latnilats10

Most sem árt látni és látszani

A nappalok rövidülésével, a hosszú, párás őszi esték beköszöntével megváltoznak a látási és útviszonyok. A balesetek jobban megelőzhetők, ha mind a jármű, mind pedig annak vezetője felkészül az őszi-téli közlekedésre, tájékoztatta az ÉRD FM hallgatóit Kürti István, érdi alezredes.

A „Látni és Látszani” kampány nem tesz különbséget a járműkategóriák között! Így akár tehergépjárművel, autóbusszal is igénybe vehető ez a 7 héten keresztül fennálló szolgáltatás, melynek csupán a szerviz mérete, adottsága, technikai felszereltsége, kapacitása szabhat határt. Minden esetben célszerű ezért előzetesen érdeklődni a kiszemelt szerviztől, hogy felkészültek-e nagy járművek fogadására. Ami a gépkocsivezetők szemvizsgálatát illeti, a szervezők itt sem tesznek különbséget abban a tekintetben, hogy a páciens milyen méretű vagy típusú gépjárművet vezet, és egyszerű B-kategóriás autóvezető vagy hivatásos gépjárművezető-e.

Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hogy a kampánynak lesz két külön érdi állomása is, hiszen előbb november 5-én tartják meg a “Light Friday” elnevezésű programot, majd november 29-én az egyik benzinkúton tartanak egy promóciós kampányt, ahol a közlekedésben résztvevők láthatósággal kapcsolatos ajándékokat, így például láthatósági mellényt, kerékpárlámpát vagy fényvisszaverő eszközt is kaphatnak.


Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben kérhetnek bővebb tájékoztatást. A kampány hivatalos honlapján megtalálhatók az akcióhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMV-töltőállomások, továbbá szerviz- és optikakereső szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

A rendőrség ebben az időszakban – az év egyéb időszakaihoz képest – kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevő kivilágítására, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is még fokozottabban előtérbe kerül.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email