22_03_29_erdmost_nincskep

Ne csak lássunk, látszódjunk is!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ne csak lássunk, látszódjunk is!

Október 25-én elindult és december 10-ig tart a Látni és látszani kampány, melyhez számos optikus és szerviz csatlakozott, előbbiek ingyenes látás- és szemüvegellenőrzés kérhető, utóbbiak pedig díjmentesen ellenőrzik járművünket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még 2012-ben indította el a Látni és Látszani kampányt az Országos Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága azzal a céllal, hogy minél szélesebb tömegek számára váljon világossá a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség, hiszen az őszi közlekedési balesetek elsődleges oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek.

Mint Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője az Érd Tv-nek elmondta, az október 25. és december 10. között tartott kampány felkészülési időszakában vagyunk, hiszen ilyenkor különösen fontos ellenőrizni autónk műszaki állapotát és megvizsgáltatni saját látásunkat is.

Ez is adja a Látni és látszani kampány egyik apropóját, hiszen a kampányhoz számos optikus és szerviz is csatlakozott, előbbieknél ingyenes látás- és szemüvegellenőrzés, utóbbiaknál általános autóellenőrzés kérhető, hiszen az autóknál is fokozottan oda kell figyelni a folyadékszintre, a fagyállóra, a gumik állapotára, az ablaktörlőre, illetve a világítási berendezésekre.

„A kampány felhívja a figyelmet, hogy a láthatóságunk és a látásunk is biztosítható legyen az őszi és téli időjárási viszonyok között”

– húzta alá Kürti István.

Arról is beszélt, a kampánynak lesz két külön állomása, hiszen előbb november 5-én tartják meg a Light Friday elnevezésű programot, majd november 29-én Érden tartanak egy promóciós kampányt, ahol a közlekedésben résztvevők láthatósággal kapcsolatos ajándékokat, így például láthatósági mellényt, kerékpárlámpát vagy fényvisszaverő eszközt is kaphatnak.

Korábban Szabadi Zsolttal, a Magyar Látszerész Szövetség elnökével is beszélgettünk a témában, erről ide kattintva olvashat!

Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben kérhetnek bővebb tájékoztatást. A kampány hivatalos honlapján megtalálhatók az akcióhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMV-töltőállomások, továbbá szerviz- és optikakereső szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

A rendőrség ebben az időszakban – az év egyéb időszakaihoz képest – kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevő kivilágítására, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is még fokozottabban előtérbe kerül.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email