22_03_29_erdmost_nincskep

Ebösszeírás Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Ebösszeírás Törökbálinton

Törökbálint város közigazgatási területén megkezdődik a háromévente legalább egy alkalommal tartandó ebösszeírás. Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, ebenként 30.000 forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető. Az adatlapot legkésőbb 2021. december 14-ig kell leadni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Törökbálint város közigazgatási területén megkezdődik a háromévente legalább egy alkalommal tartandó ebösszeírás, az 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján. Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, ebenként 30.000 forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik, és az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és azt (azokat) legkésőbb 2021. december 14-ig eljuttatni a Törökbálinti Polgármesteri Hivatalnak.

Az adatlap benyújtásának módjai:

  • személyesen (cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 79., recepció, ügyfélfogadás: h: 8:00-12:00, 13-17:30, k-cs: 8:00-12:00, 13-16:30, p: 8:00-12:00) vagy
  • postai úton (cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 79.) vagy
  • ügyfélkapun keresztül (ehhez segítség a www.torokbalint.hu honlapon található, ha beírja a keresőmezőbe az „ebösszeírás 2021” kifejezést)

Az ebösszeíró (regisztrációs) adatlap beszerezhető a Törökbálinti Polgármesteri Hivatalban, letölthető a város honlapjáról (www.torokbalint.hu honlapon Önkormányzat/Nyomtatványok menüpont), illetve fénymásolással is sokszorosítható.

Fontos továbbá, hogy:

  • A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.
  • Amennyiben az eb évenkénti kötelező veszettség elleni védőoltása lejárt vagy az ebösszeírás ideje alatt járna le, akkor az adatlap kitöltése előtt azt pótolni kell.
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban, valamint a helyi nyilvántartásban már szereplő ebeket is be kell jelenteni!
  • Az ebtulajdonosok/ebtartók az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat (az eb elveszett, elhullott, más ebtartóhoz került) – a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül – írásban bejelenteni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email