22_03_29_erdmost_nincskep

Gyermekünk Álmaiért – folytatódik a Civil Licit

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyermekünk Álmaiért – folytatódik a Civil Licit

Kéthónapos nyári szünet után folytatódik a Civil Licit Érd jótékonysági árverés, amely szeptemberben a Gyermekünk Álmaiért Alapítványt támogatja a felajánlott termékekből befolyt összegből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2013-ban létrejött Gyermekünk Álmaiért Alapítvány célja a bölcsődei és óvodai integrált nevelés korszerű kialakítása, a gyermekek nevelése, képességeik fejlesztése az esélyegyenlőség szem előtt tartásával. 2014 óta Érden és a környező településeken az alapítvány biztosítja a köznevelési intézményekben a gyógypedagógiai ellátást.

Mint a jótékonysági árverés egyik adminisztrátorától, Virlics Emesétől megtudtuk, a licit fő célja, hogy az alapítvány speciális fejlesztőeszközöket vásároljon, de az alapítvány nem határozott meg célösszeget, a befolyt összeg ismeretében frissítik az állományt.

„Egyre több intézményben látják el ezt a feladatot, úgyhogy egyre több eszközre is szükségük van”

– húzta alá Virlics Emese, aki arról is beszélt, az alapítvány tagjai igyekeznek minél több embert bevonni a licitbe, hogy minél több pénzt gyűjtsenek.

Nagy Martin, a Gyermekünk Álmaiért Alapítvány elnöke lapunknak ismertette, az alapítvány tartja fent a Tompa Mihály utcában található Szent Antal Családi Bölcsődét, mely két csoporttal működik. Az udvart sikerült felújítaniuk, de a kültéri játékokat szeretnék fejleszteni, illetve a liciten befolyt összegből a csoportok is új játékokat, fejlesztő eszközöket kapnának.

Az alapítvány elnöke arról is beszélt, jelenleg 51 gyermeket látnak el a térségben működő gyógypedagógiai hálózatukban, ahol autizmus-specifikus terápián, logopédiai foglalkozáson vagy épp mozgásfejlesztőn vehetnek részt a gyermekek.

Nagy Martin hozzátette, a gyógypedagógiai hálózat eszközkészletét is szeretnék megújítani, de az alapítvány egy ötvenezer forintos ajándékcsomagot ajánl fel a licitálók között, valamint egy mozgásfelmérést egy érdi családnak.

Az elnök hozzátette, ahhoz, hogy minden szükséges eszközt megvásároljanak 700 ezer – 1 millió forint közötti összegre lenne szükségük, ezért az árverésbe bevonják az alapítványhoz tartozó gyermekek szüleit is.

A Civil Licit Érd csoport működése nem változott. A licitben érdekelt nyertes vevő a vételi árral kapcsolatban vállalja, hogy a nyertes összeget közvetlenül az alapítvány bankszámlaszámára utalja, az erről szóló bizonylatot, elektronikus banki kivonatot, sms értesítésről szóló képmentést vagy egyéb igazoló dokumentumot bemutatja, vagy hitelt érdemlően bizonyítja az utalás megtörténtét – olvasható a csoport bemutatkozásában. Emellett a vevő vállalja, hogy a megvásárolt terméket csak a veszélyhelyzet végén veszi át, mivel a csoport nem szeretne a járványügyi helyzet romlásához hozzájárulni.

A Gyermekünk Álmaiért Alapítványról ide kattintva tudhat meg többet!

A Civil Licit Érd csoporthoz ide kattintva tud csatlakozni!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email