Ingyenes tüdőrákszűrés a törökbálintiaknak

Ha 50 és 75 év között van, dohányzik vagy 15 éven belül szokott le, illetve élete során átlagosan legalább 25 évig elszívott átlag napi egy csomag cigarettát, akkor fontolja meg a Hunchest Tüdőrákszűrő Programban való ingyenes részvételt.

Mint a torokbalint.hu-n felhívták a figyelmet, a tüdőrák gyakran alathttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgosan, tünetek nélkül növekszik és az esetek többségében késői stádiumban derül ki, már csak minimális eséllyel gyógyítható, ezért fontos, hogy minél több veszélyeztetett személy részt vegyen a tüdőrák korai kiszűrésére alkalmas programokban.

A Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben – a Hunchest Tüdőrákszűrő Program keretében – ingyenesen vehető igénybe olyan nagypontosságú, gyors és veszélytelen CT vizsgálat, melynek célja a tüdőrák korai felismerése. Ezzel a módszerrel olyan elváltozások is kiszűrhetők, amelyek más vizsgálat során – például a hagyományos tüdőszűrésnél – nem észlelhetőek.

Az elkészült CT felvételt tapasztalt radiológus elemzi és betegség gyanúja esetén haladéktalanul értesíti az érintettet. Ilyenkor várakozási idő nélkül kerülhet sor kontrollvizsgálatra, illetve az egyéb szükséges vizsgálatokra.

A vizsgálatot előzetes bejelentkezés alapján olyan személyek vehetik igénybe, akik

  • 50-75 év közötti életkorúak, továbbá
  • jelenleg is dohányoznak, vagy a dohányzásról 15 éven belül szoktak le és
  • életük során átlagosan legalább 25 évig napi 1 csomag cigarettát elszívtak.

Előzetes bejelentkezés munkanapokon 8.00 – 14.00 óra között a +36 30 131–5557-es telefonszámon.

A telefonos előjegyzés során a Tüdőgyógyintézet munkatársa a pontos dohányzási szokásokra, egészségi állapotra vonatkozó kérdéseket tesz fel a jelentkezőnek annak tisztázása érdekében, hogy megfelel-e a szűrővizsgálat feltételeinek.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink