22_03_29_erdmost_nincskep

Így kaphatunk tanévkezdési támogatást

22_03_29_erdmost_nincskep

Így kaphatunk tanévkezdési támogatást

Szeptember 30-ig igényelhetnek gyermekenként tízezer forintos tanévkezdési támogatást azok az érdi szülők, akiknek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a 114 ezer forintot. A támogatás szabadon felhasználható.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Vargáné Dunai Mónika az Érd FM 101.3-nak részletezte, a tízezer forintos támogatást minden család igényelheti, ahol a jövedelem nem haladja meg a 114 ezer forintot fejenként, és a családban bölcsődei vagy óvodai nevelésben résztvevő gyermek, nappali oktatás szerinti tanuló vagy felsőoktatásban résztvevő nappali tagozatos hallgató van.

A támogatás szabadon felhasználható.

A kérelmeket szeptember 30-ig kell elküldeni az onkormanyzat@erd.hu címre. Mint Vargáné Dunai Mónika kiemelte, a határidő jogvesztő, így aki azután folyamodik támogatáshoz, annak már nem tudnak adni.

Elmondta azt is, augusztus 12-ig eddig 60-an igényeltek támogatást, míg tavaly 448 család 809 gyermekét támogatták.

A kérelmi nyomtatványok a város honlapjáról letölthetőek, de a Polgárok Háza ügyfélszolgálatán, a Polgármesteri Hivatal humánirodáján ügyfélfogadási időben, postai úton, ügyfélkapun és e-mail-ben is kérhetőek.

A nyomtatványhoz a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelmét kell csatolni. 16 évnél idősebb gyermek esetén iskolalátogatási igazolást, nagykorúnál tanulói jogviszonyt igazoló nyomtatványt is be kell mutatni, de a 18 évnél idősebbeknek külön nyomtatványt kell kérniük.

A családok a gyermekétkeztetési díjból is kérhetnek kedvezményt: a normatív kedvezményen túl, és az annak érvényesítését követően fizetendő térítési díjból ötven százalékos étkezésidíj-kedvezményt biztosít az önkormányzat, feltéve, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 százalékát, azaz a 85500 forintot. A jogosultság az adott nevelési év végéig szól.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email