22_03_29_erdmost_nincskep

Ne dobjuk el erdőben a cigarettacsikket!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ne dobjuk el erdőben a cigarettacsikket!

A csapadékmentes időjárás és az év első hőhulláma kiszárította az erdők avarrétegét, és jelentősen nőtt a koronatüzek kialakulásának kockázata:, országszerte fokozott tűzveszély alakult ki az erdőkben. Legyünk fokozottan körültekintőek: az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június 24-től országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Mint a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség hangsúlyozza: a tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is. Sehol ne dobjunk el cigarettacsikket, használjunk hamutartót!Az eloltottnak vélt csikkek apró égő zsarátnokai sok erdő pusztulásáért felelősek.  

Több ezer tonna erdei biomassza gyulladhat meg, környezetünk zöld területei válhatnak fekete, kormos fatörzsekké és fehér hamuvá. Csupán egy másodpercnyi odafigyeléssel több hetes tűzoltást és évtizedes helyreállítást előzhetünk meg.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. A térkép minden nap 0 óra 1 perckor auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan frissül, így minden esetben az adott napon érvényes tűzgyújtási tilalmakat mutatja. A „napi összefoglalók” mellett egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is rendelkezésükre áll, amelynek segítségével pontosan be tudják azonosítani a lakóhelyük környékén található erdőterületeket.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email