22_03_29_erdmost_nincskep

Elkezdődött a törökbálinti bölcsőde építése

22_03_29_erdmost_nincskep

Elkezdődött a törökbálinti bölcsőde építése

Hiánypótló és az önkormányzati ciklus egyik legfontosabb beruházása lesz Törökbálinton az új nyolccsoportos bölcsőde építése. A 2018 szeptemberében benyújtott pályázatra 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a település, amely ezt saját költségvetéséből egészíti ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A város honlapján emlékeztetnek, az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” c. pályázaton, a Pénzügyminisztérium döntése alapján az önkormányzat 400.000.000.-Ft vissza nem térítendő támogatást kapott. Az elnyert összeg ugyan a teljes beruházásnak csak egy részét fedezi, de az Önkormányzat felelős gazdálkodása lehetővé teszi a finanszírozást.

Kiemelték, hiánypótló és az önkormányzati ciklus talán legfontosabb beruházása lesz a nyolccsoportos bölcsőde építése a patak és az Árpád utca közötti 8283 négyzetméteres területen. Ebből 1946 négyzetmétert építenek be, a hasznos alapterület pedig 1528 négyzetméter lesz.

Az új intézmény két csoporttal többet lesz képes befogadni, a férőhelyek száma így 80-ról 104-re bővül. Az épület előtt pedig 22 férőhelyes parkoló kerül kialakításra. Energetikai és környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve a délnyugati tetőfelületre napelemek kerülnek felszerelésre.

A tervezett épület Törökbálint hagyományos arculatát, fésűs beépítését idézi, és négy foglalkoztatási egységből és kiszolgáló épületrészből tevődik majd össze. A nevelési egységeket fektető teraszok és belső udvarok választják majd el egymástól, a jellemzően magastetős, cserépfedésű épület anyaghasználata igazodik a környezethez, az építészeti hagyományokhoz. A többségében fehérre vakolt falat helyenként tégla- és faburkolat, illetve színesre vakolt elemek egészítik ki.

A környék lakói az építkezés ideje alatt a munkából adódóan kellemetlenségekkel szembesülhetnek. A beruházóval egyeztetve ezek enyhítésén folyamatosan dolgozni fognak.

Amennyiben az építkezéssel kapcsolatban észrevételük, panaszuk van, keressenek bizalommal az alábbi elérhetőségeket:

Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda

  • E-mail: bolcsodekivitelezes@torokbalint.eu
  • Telefon: 06-23-335-021/263; 06-23-335-021/220

A beruházással kapcsolatos alapinformációk:

  • Tervező: Triskell Épülettervező Kft. 1034 Budapest, Makovecz Imre utca 25.
  • Kivitelező: F-Építő Generál Zrt. 1203 Budapest, Emília u. 15.
  • Munkaterület átadása: 2021.06.09.
  • Alapkő letételére 2021. június 23-án került sor.
  • Várható befejezés: 2022.07.27

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email