22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: így élte meg a szezont az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: így élte meg a szezont az ÉRD

6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 18 vereséggel a 11. helyen zárta a női kézilabda NB I 2020/21-es idényét az ÉRD női kézilabdacsapata. Az új alapokra helyezett klub vezetőedzője szerint bár a kitűzött célt elérték, feljebb is kerülhettek volna a tabellán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd Tv Playoff című műsorának Horváth Roland, az ÉRD vezetőedzője, a házi góllövőlista élén 166 góllal végző csapatkapitány, Kiss-Walfisch Mercédesz és a csapat kapusa, Györkös Rebeka nyilatkozott a szezonról

Mint Horváth Roland elmondta, a szezon előtt kitűzött célt, azaz a bennmaradást elérték, de a vezetőedzőt bántja, hogy nem tudtak feljebb kerülni a tabellán. Mint részletezte, ebben közrejátszott, hogy az ÉRD 50 napot volt karanténban, emellett többször, több meghatározó játékos is sérüléssel bajlódott. Mint kifejtette, szerinte ez a csapat nem alkalmas arra, hogy másfél hónapig szerda-szombat ritmusban játssza a meccseket.

Horváth Roland úgy véli, akár a 8. helyet is elérhették volna, de ezzel a kerettel nyáron aláírta volna, ha a 11. helyen végeznek.

Kitért rá, már márciusban tudta, hogy bennmaradnak, mert volt egy időszak, amikor nagyon jól ment a csapatnak és stabilak voltak, de olyan sérülések jöttek, amivel nem számoltak.

Györkös Rebeka úgy fogalmazott, tudták, hogy nem lesz egyszerű dolguk, de elejétől kezdve élvezte a helyzetet. Hozzátette, a kapusposzt az a poszt, amikor az utolsó emberen van a teher, ezért össze kellett rakniuk a védekezést. A kapus úgy gondolja, nagyon látványos volt a kapus-védő kapcsolat fejlődése is.

A szezont 166 góllal a góllövőlista második helyén záró csapatkapitány, Kiss-Walfisch Mercédesz úgy érezte, szárnyalt az idei szezonban, ami annak is köszönhető, hogy az ÉRD-et, mint klubot annyira magának érezte, mint nevelőegyesületét és leendő csapatát, a Békéscsabát.

Úgy érzi, nagyon jól beilleszkedett és szeretett Érden játszani, ami a teljesítményén is látszott. Kitért rá, bár nehéz volt összekovácsolni a csapatott, lehetett látni, hogy összeértek. A bajnokság végére azonba elfáradtak, ami érthető, hiszen a legtöbb mérkőzést 7 játékossal játszották végig.

Kiss-Walfisch Mercédesz azt mondta, jó szájízzel hagyja el a klubot, mert szeretett itt lenni és jó közösségben volt.

Kérdésre válaszolva, teljesítményéről elmondta, gyakran érezte, hogy hatással volt a csapattársakra, ha kevésbé ment neki a játék, akkor a többieknek is, ha viszont ment, akkor a többieket is tudta húzni.

Horváth Roland kitért rá, volt egy mentális gödör, amiből nehezen jöttek ki. Úgy érzi, a Boglári Akadémia-SZISE elleni kétgólos vereség után estek egy nagyot, ami meglátszott a csapaton. A vezetőedző úgy véli, ha azt a mérkőzést megnyerik, akkor valószínűleg a többi mérkőzés is máshogy alakul.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email