22_03_29_erdmost_nincskep

Kivirágzott a város

22_03_29_erdmost_nincskep

Kivirágzott a város

Bár az elmúlt hetek nem a májust, inkább a márciust idézték, a tavaszi munkálatok - és kiemelten a virágok ültetése, gondozása - már megkezdődtek az ÉKFI-nél. Nyolcezer-ötszáz friss ültetésű virág díszíti majd a várost. Somogyi Tamás megbízott intézményvezetőt kérdeztük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megszokhattuk, hogy ilyenkor tavasszal elborítják köztereinket a virágok. Idén hol ültetnek?
A korábbi évek gyakorlata alapján a városközpontban a körforgalom, a virágágyások és -ládák, valamint a kandeláberek megtelnek növényekkel, ahogy a nagy forgalmú közterületek – mint például a  Tárnoki út, Bem tér, Fundoklia tér – illetve a játszóterek virágládái is.

Milyen virágokat választottak, és milyen mennyiséget képzeljünk el? 
Az ősszel duggatott – és mostanra már elvirágzott – hagymások, valamint a korábban ültetett kétnyáriak és évelők után nyolcezer-ötszáz friss ültetésű virág díszíti majd a várost: a kandelábereken lévő kaspókba négyszáz futómuskátli kerül, a többi helyre pedig begónia, batáta, pistike.

Ezek szerint még nem fejeződött be az ültetés?
Az egynyáriakat jellemzően májusban kell kiültetni, kollégáink folyamatosan dolgoznak ezen.

Mi a helyzet a játszóterekkel? Hiszen ott is van növényzet.
Ahogy a játékok, úgy a parkok, játszóterek zöldfelületének gondozása is állandó feladataink közé tartozik, így ezt is folyamatosan ellátjuk. Kivétel ez alól a Papi földeken lévő park – azaz a Városliget -, mert azt nem mi üzemeltetjük.

A fákat ilyenkor csak gondozzák vagy újakat is ültetnek?
A cserjék, fák, illetve a fásszárú növények ültetésére az őszi időszak a legmegfelelőbb, ezért kertészeti részlegünk ilyen jellegű parkosítási munkákat abban az időszakban végez.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email