22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: biztossá válhat az ÉRD bennmaradása

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: biztossá válhat az ÉRD bennmaradása

Bár a szezonban mutatott játék alapján kicsi rá az esély, hogy búcsúzzon, de egy balatonboglári pontszerzéssel biztosan megőrzi élvonalbeli tagságát az ÉRD női kézilabda csapata, amely május 12-én, 16 órától az NB I 15. köréből pótolt mérkőzésen játszik a Boglári Akadémia-SZISE vendégeként.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Boglári Akadémia-SZISE–ÉRD mérkőzést a Nemzeti Kézilabda Akadémia YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

Az ÉRD 20 lejátszott mérkőzés után 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 12 vereséggel, 14 pontot gyűjtve áll jelenleg a tabella 10. helyén, igaz, a 8. Kisvárda 1 ponttal, a 9. Dunaújváros pedig csak több győzelmének köszönhetően előzi meg – úgy, hogy mindkét együttes az ÉRD-nél 2-vel több mérkőzésen van túl.

A félig-meddig újonc Boglári Akadémia-SZISE 21 találkozó után 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 17 vereséggel, 7 pontot gyűjtve áll a 12. helyen. Kiss Szilárd tanítványai pedig nincsenek könnyű helyzetben, hiszen csak 1 ponttal előzik meg a kieső helyen álló Szombathelyt és 3-mal a sereghajtó Békéscsabát. Azaz ilyen szempontból hatványozottan fontos lehet egy pontszerzés a házigazdának.

Ehhez azonban Kiss-Walfisch Mercédeszéknek is lesz néhány szavuk, hiszen akár egy döntetlennel is biztossá tehetik a bennmaradásukat, ha a forduló másik mérkőzésén a Szombathely nem nyer Kisvárdán.

Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt mérkőzéseken mutatott teljesítményének köszönhetően kijelenthető, hogy az ÉRD esélyesként érkezik Balatonboglárra.  Horváth Rolandék ugyanis az MTK ellen idegenben, a Kisvárdával pedig otthon játszottak döntetlent, ezek mellett pedig ugyan kikaptak a Győrtől, a Mosonmagyaróvártól és a Debrecentől is, de mindhárom mérkőzésen tisztességgel helyt álltak és sokáig tartották magukat.

Ezzel szemben a Boglári Akadémia legutóbbi 10 mérkőzéséből 8-at veszített el, a Békéscsabával idegenben ikszelt, miközben otthon a Dunaújvárost verte 2 góllal.

A felek negyedszer csapnak össze egymással, először a 2017/18-as idény Magyar Kupa-küzdelmeiben találkoztak, amikor az akkor még NB I/B-s Nemzeti Kézilabda Akadémiát idegenben 31–23-ra győzte le az ÉRD. Azt követően a 2019/20-as idényben Érden 50–23-ra nyert a házigazda, míg az idei szezon első sikerét épp a Boglári Akadémia-SZISE ellen aratta hazai környezetben az újjáalakuló érdi kézilabdacsapat.

„Nagyon fontos számunkra ez a mérkőzés és reméljük, hogy elhozzuk a két pontot! Fontos lesz a védekezés és csapategységként küzdünk támadásban is!”

– fogalmazott Fekete Bozsana az ÉRD honlapján.

„Egy küzdős futós mérkőzésre számítok. Úgy gondolom, ha a taktikai utasításokat betartjuk, akkor győztesen hagyjuk el a pályát, ezzel is biztosítva a helyünket a tabellán!”

– tette hozzá immár Szabó Kitti, az ÉRD irányítója.

 

A május 12-én, 16 órakor kezdődő Boglári Akadémia-SZISE–ÉRD mérkőzést Medve Róbert és Südi Péter vezetik.

A mérkőzést a Nemzeti Kézilabda Akadémia YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

Női kézilabda NB I, 15. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlása
05.12., 16.00:
Boglári Akadémia-SZISE–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email