22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenesen igényelhetőek őshonos őszibarackfák Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenesen igényelhetőek őshonos őszibarackfák Budaörsön

Április 19-én uniós oltalom alá vették a „Budaörsi őszibarack” elnevezést földrajzi árujelzőként. A helyi Gazdakör az őshonos fajták elterjesztése érdekében hetedszer oszt ingyenesen facsemetéket minden évben. A Budaörsi Infó szerint idén 70 fát osztanak ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint hétfőn megírtuk, az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re nőtt az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma.

Budaörsön az elmúlt években több kezdeményezés is született, hogy visszatelepítsék az őshonos őszibarack fajtákat. Ennek egyik eleme, hogy immár hetedik éve minden évben osztanak facsemetéket a budaörsi lakosok számára.

A Budaörsi Infó a Budaörsi Gazdakör közleményére hivatkozva arról számolt be, hogy idén kb. 70 facsemetét osztanak ki ingyenesen a helyi lakosok számára.

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a felsorolt e-mail címek valamelyikén jelezni igényünket:

2040gazdakor@gmail.com; balazs.kisberk@gmail.comkovalik.sandor@gmail.com

Hozzátették, a Gazdakör a helyszínen hasznos tanácsokkal látja el a facsemeték új tulajdonosait, hiszen az őszibarackfák metszése, szakszerű kezelése fontos ahhoz, hogy termőre forduláskor a megfelelő mennyiségű és minőségű gyümölcs teremjen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email