22_03_29_erdmost_nincskep

Zárt ajtók mögött

22_03_29_erdmost_nincskep

Zárt ajtók mögött

A Földrajzi Múzeumban gőzerővel folyik a munka: kiadványokat szerkesztenek, anyagokat digitalizálnak, kiállításra készülnek. Az intézmény a középiskolásoknak lehetőséget kínál arra, hogy a közösségi szolgálat keretében kutassanak, cikket írjanak a múzeumnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kezdjük a legfontosabbal: nem tudni, mikor nyithatja ki kapuit a nagyközönség előtt a Magyar Földrajzi Múzeum. Mint Fekete-Mácsai Anetta igazgatóhelyettes az ÉrdFM 101.3 Zónázó című műsor kérdésére elmondta, semmilyen értesítést nem kaptak még a szaktárcától, hogy mikor és milyen feltételekkel tudnak újranyitni, de reményeik szerint erre májusban sor kerülhet.

Persze, a kollégák addig sem unatkoznak.
– A múzeumban nagyon sokrétű munka zajlik most is. Tavaly Trianon a geográfia és a história mérlegén címmel tartottunk egy nagyon érdekes konferenciát, és ennek a kötetét szerkesztjük éppen. Ebbe nemcsak az elhangzott előadások szövege kerül bele, hanem a Trianon 100 kiállításunk fotóanyaga is. Emellett a Földrajzi Múzeumi Tanulmányok következő száma is készül: ez Reguly Antal néprajzkutatóról, nyelvészről szól majd – mondta az igazgatóhelyettes, aki Vadászösvényen címmel szerkesztett egy kiadványt diákoknak, ami a magyar vadászutazók életét, munkásságát mutatja majd be. 

– A digitalizálás is folyamatosan zajlik: jelenleg Sáska László fotóanyagán dolgozunk. Sáska orvos volt, és közel ötven évig élt Afrikában. A betegek gyógyítása mellett kutatta az ottani élővilágot. Többek között őrzünk tőle egy olyan orchideanaplót, amelyben 104 fajt írt le – olyanokat is, amelyeket ő említ elsőként. Fotóiból szeretnénk egy kiállítást rendezni, amely bemutatja az életét, az orchideakutatás iránti szenvedélyét és Afrika változó élővilágát is. Az anyagot most állítjuk össze. A kiállítás több korosztály számára is érdekes lesz. Az a célunk, hogy a diákok is sokat tanuljanak belőle” – tette hozzá.

– Próbáljuk tartani a kapcsolatot a közönséggel: rendszeresen frissítjük a közösségi oldalunkat, az Érd anno sorozatban hetente egy-egy írás születik Érd múltjával, történetével kapcsolatban. Nagyon sok érdi olvassa ezeket az írásokat, hiszen többsége újdonság. Elindítottuk a földrajzi érdekességek sorozatunkat is, amely középiskolásoknak szól: az iskolai közösségi szolgálat keretében cikkeket írhatnak, egy-egy témában kutathatnak nekünk anyagokat. Erről felhívást is közzétettünk. Aki szeretne jelentkezni, azt csak biztathahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg: tudunk feladatot adni” – zárta szavait Fekete-Mácsai Anetta.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email