22_03_29_erdmost_nincskep

Ausztriába tartottak, de csak Törökbálintig jutottak

22_03_29_erdmost_nincskep

Ausztriába tartottak, de csak Törökbálintig jutottak

Németországból érkező férfi vállalta migránsok szállítását – a gyanú szerint Ausztriába tartottak, de csak Törökbálintig jutottak. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2021. április 9. és 14. között az életvitelszerűen Németországban élő, iraki gyanúsított egy bérelt autóval érkezett Magyarországra. 2021. április 14-én Baja térségében három szír állampolgárt vett fel a járműbe, akik korábban Szerbia irányából, illegálisan léptek Magyarország területére. Miután az utasok arra kérték, hogy szállítsa őket Ausztriába, a terhelt az osztrák határ irányába indult velük. Nem sokkal később, a Törökbálint térségében lévő Anna-hegyi pihenőhelyen a rendőrök vonták intézkedés alá a migránsokat szállító autót, amelynek sofőrjét és utasait az Érdi Rendőrkapitányságra állították elő.

Mivel a gyanúsított Magyarországi lakcímmel és tartózkodási engedéllyel nem rendelkezik, így az ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne. Emellett a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlya és a nyomozás érdekei miatt jelenléte csak a letartóztatásával biztosítható.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. május 16-ig. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email