22_03_29_erdmost_nincskep

Megnőtt a kóborló kutyák száma Diósdon

22_03_29_erdmost_nincskep

Megnőtt a kóborló kutyák száma Diósdon

Jelentős gondot okoz a közterületen gazdátlanul kóborló ebek számának növekedése Diósdon – hívta fel a figyelmet a város polgármestere, Spéth Géza, aki szerint bár nem minden esetben, de legtöbbször a felelőtlen emberi magatartás miatt szöknek ki az ebek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Spéth Géza közösségi oldalán hangsúlyozta, a kutyák gazdái nem gondoskodnak arról, hogy állataik csak a saját lekerített ingatlanjaikon maradjanak, hanem gondatlanságból, nemtörődömségből az ebeket közterületen vagy mások ingatlanán hagyják kóborolni.

Diósd polgármestere azt kéri a kutyatulajdonosoktól, hogy ingatlanjaik kerítését tartsák olyan állapotban, melyen keresztül a kutya nem tud kiszökni.

Spéth Géza aláhúzta, a sétáltatás során keletkezett kutyapiszkot a gazda szedje fel!

Megjegyezte, a kutyatulajdonos egyértelmű felelőssége, ha sétáltatás közben kutyája más kutyára, állatra vagy emberre támad, átrohan az úttesten, mert elmulasztotta pórázon vezetni az engedetlen jószágot.

„A felelős kutyatartónak azt mérlegelnie kell, hogy az általa házi kedvencként tartott engedelmes eb másokban, elsősorban kisgyermekekben riadalmat félelmet kelthet. Amennyiben a településen gazdátlanul kóborló ebet vélnek felfedezni kérem hívják a gyepmestert a +36-20/972-8231-es telefonszámon, aki az önkormányzattal kötött feladat ellátási szerződés keretében a talált állatban lévő chip alapján felkutatja annak gazdáját vagy chip hiányában elviszi az állatot az ebtelepre. A jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve az idei évben ebösszeírásra kerül sor a településen 2021. május 1. és 2021. július 31. között. Ennek részleteiről és módjáról külön felhívás teszünk közzé”

– írta Spéth Géza.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email