22_03_29_erdmost_nincskep

Rendőrkutya buktatta le Érden a trafikrablókat

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendőrkutya buktatta le Érden a trafikrablókat

Az érdi rendőrök pár órán belül fogták el azt a két budapesti férfit, akik a gyanú szerint betörtek egy helyi dohányboltba. Kiderült, nem ez volt az egyetlen betörésük. Sok millió forint értékű dohányárut loptak el Gödről, Ürömről, Mendéről. Érden egy rendőrkutya buktatta le őket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A két férfi április 3-án hajnali 2 óra körül befeszítette egy érdi dohánybolt ajtaját és ablakát, majd bementek. Ezután zsákokba és zacskóba összerámoltak több mint kétmillió forint értékű dohányterméket, és azzal együtt elmenekültek a helyszínről.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően az érdi nyomozók azonnal a helyszínre mentek, szemlét tartottak, adatokat és információkat gyűjtöttek és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomkövető kutyáját is bevetették. Az Ugri névre hallgató szolgálati eb egy helyszín közeli füves területre vezette őket, ahol ruhadarabokat és az ellopott dohányáru egy részét megtalálták.

Hamar a rendőrök látókörébe került két férfi, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 43 éves Cs. Zoltán és a 41 éves C. György kezén kora délután már kattant a bilincs, előállították őket. Kihallgatásuk során a gyanúsítás ellen panaszt nem tettek, mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését, sőt mi több, korábban Gödön, Ürömön és Mendén történt dohánybolti lopásról is beszámoltak. A rendőrök mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

A lopás elkövetésénél harmadik társuk segédkezett, aki a helyszín közelében egy árokban megbújva látta el a figyelő szolgálatot, walkie talkie-n keresztül tartották a kapcsolatot. A jelenlegi adatok alapján kapott társaitól hasonló megbízatást más alkalmakkor is, a rendőrök őt még keresik. Az Érdi Rendőrkapitányság a két budapesti férfivel szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email