22_03_29_erdmost_nincskep

Zsebpénz: adni vagy nem adni?

22_03_29_erdmost_nincskep

Zsebpénz: adni vagy nem adni?

Hogyan adjunk zsebpénzt a gyereknek? És ha igen, mikor és mennyit? Csatos Erika pénzügyi mentor volt a vendége az ÉrdFM101,3 Bundáskenyér című műsorának.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szakember szerint a pénzzel, az azzal való gazdálkodással már óvodás korban megismertethetjük a gyerekeket. Jó, ha tudjuk: leginkább az hat rájuk, ahogyan a családban látják a szülők pénzhez való viszonyát. Ha tehát szeretnénk a gyermekeinket tudatosabbá tenni a pénzügyek terén, akkor ezt magunkkal kell elkezdeni – ami azét is jó, mert ez a családi költségvetésben is pozitívan csapódhat le. 

Csatos Erika szerint onnantól kezdve, hogy zsebpénzt adunk a gyermeknek, nagyon fontos, hogy céllal adjuk. Tanítsuk meg, hogy beoszthatja, hogy gyarapíthatja azt, amit kapott. Meghatározhatjuk például, hogy hetente mennyit kap, megbeszélhetjük, mire érdemes elköltenie. Ha olyan pluszfeladatot vállal, ami nem tartozik bele a gyerek napi teendői körébe, azért is kaphat zsebpénzt – így láthatja, hogy van értelme megdolgozni a pénzért. Vannak olyan családok, ahol a jó iskolai teljesítményért jutalmazzák így a gyereket. Attól azonban óva int a szakember, hogy a segítséget folyton anyagiakban mérjük – de motivációként mindenképp használhatjuk a pénzjutalmat.

A Bundáskenyérben elhangzott kedd reggeli beszélgetést itt hallgathatja vissza: 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email