22_03_29_erdmost_nincskep

Bekeményít a tél, akár -20 fok is lehet

22_03_29_erdmost_nincskep

Bekeményít a tél, akár -20 fok is lehet

Jó hír a tél szerelmeseink, rossz hír azonban azoknak, akik nincsenek kibékülve a hideg idővel. A jövő hét második felében ugyanis megérkezik az igazi tél, havazásra is kell számítani és az előrejelzések szerint a hőmérő higanyszála napközben is nulla fok alatt marad majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Időkép számol be arról, hogy a jövő hét második felében bekeményít a tél. A legfrissebb előrejelzések szerint a hét közepétől egyre nagyobb mennyiségben áramlik fölénk a kontinentális eredetű fagyos levegő, aminek következtében hétvégén igencsak mélyre zuhanhat a hőmérséklet.Egy szerdán érkező hidegfronttal indul a lehűlés, majd a hétvégére megérkezik egy szibériai eredetű fagyos levegő, ami elárasztja Közép-Európát.

Az ECMWF modell előrejelzése alapján, a sokéves átlagnál jó 10 fokkal hidegebb levegőre kell számítanunk.Hétvégén éjszakánként nagy területen süllyedhet -10, -15 fokig a hőmérséklet, de a derültebb, kevésbé szeles, hóval borított tájakon -15, -20 fokos fagy is előfordulhat. Napközben sem lesz melegebb, ugyanis nem egy helyen -5 fok lesz a maximum hőmérséklet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email