22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi fiatalt is díjaztak a MOL Tehetségtámogató Programjában

22_03_29_erdmost_nincskep

Érdi fiatalt is díjaztak a MOL Tehetségtámogató Programjában

Pest megyéből hat fiatal művész és kutató nyert támogatást a MOL Tehetségtámogató Programjában, mely az idei tanévben összesen 19 millió forinttal támogatja a 10-23 év közötti tehetséges művész- és kutatójelöltek pályafutását. Országszerte összesen 59 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén a koronavírus-járvány miatt sok verseny és kurzus elmaradt, ezért érzékelhetően kevesebben, összesen 202-en igényeltek támogatást, melynek összege még így is csaknem ötszöröse volt a rendelkezésre álló keretnek. A szakértő zsűri értékelése után a pályázatot kiíró MOL Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy 59-en kapják meg az igényelt támogatást. Az elnyert összeget – összesen 19 millió forintot – a tehetségek leginkább hangszervásárlásra, előadásokra és tudományos versenyekre való felkészüléshez szükséges eszközök beszerzésére, vagy egy-egy verseny útiköltségeinek támogatására fordíthatják majd, illetve a felkészítő tanár díját is finanszírozhatják belőle.

Az érdi Hervay Bence is a győztesek között van. A tehetséges fiatal a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium matematika tagozatára jár. A matematika, a fizika, az informatika és a robotika áll hozzá legközelebb. Két évvel ezelőtt csatlakozott a KFKI kvantumfizikai projektjéhez. Idén OTDK-n is részt vett egy fizikai modellről végzett kutatásával. A KÜRT Akadémia valaha volt legfiatalabb hallgatójaként részt vett az Akadémia Mesterséges Intelligencia képzésén, melynek hatására az informatika egyik speciális ága, a neuronhálók felé fordult. 2020-ben 11. osztályosként három OKTV döntőjébe is bekerült (informatika, matematika, fizika), és a fizika OKTV-n első helyezést ért el. A Stockholmi Junior Water Price-on való részvétele kapcsán Áder János köztársasági elnök úr meghívására a Sándor Palotába is ellátogathatott a projektet és az azt megalapozó kutatást bemutatni. Tudomány-népszerűsítő előadásokat tart. A támogatásból egy laptopot szeretne vásárolni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email