22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás: Változhat a vásárlási idősáv, idén nem vehetünk tűzijátékot

22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás: Változhat a vásárlási idősáv, idén nem vehetünk tűzijátékot

Betiltják a petárda- és tűzijáték-értékesítést az idén - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékozatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ünnepek előtti bevásárlórohammal kapcsolatban elmondta: látják azt a problémát, hogy a boltokban időként nagy tömegek vannak, és az is igaz, hogy a karácsony előtti időszakban ehhez az idősek vásárlási idősávja is hozzájárulhat, így ezt a két problémát együtt érdemes orvosolni. A kormány egyeztetett kereskedelmi szervezetekkel, Novák Katalin tárca nélküli miniszter pedig ma egyeztet az Idősügyi Tanács tagjaival, ezek eredményeként pedig a kormány nyitott arra, hogy a jelenlegi szabályokon változtasson. Erről pénteken vagy szombaton tudnak tájékoztatást adni.

Elmondta továbbá azt is: igaza van a kereskedelmi dolgozói szakszervezetnek abban, hogyha az idősek vásárlási sávja hatályban marad, akkor megfontolandó, van-e értelme a december 24-i nyitvatartásnak. Így a vásárlási idősávról szóló kormányzati döntés után lehet határozni a nyitvatartásról.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email