22_03_29_erdmost_nincskep

Egyik gyorsteszt sem lett pozitív Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyik gyorsteszt sem lett pozitív Tárnokon

Megkapta a súlykorlátozással kapcsolatos válaszait a Közútkezelőtől Tárnok polgármestere, aki közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy az óvodai és iskolai dolgozók gyorstesztje nem hozott pozitív eredményt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról dr. Lukács László, Tárnok polgármestere közösségi oldalán beszámolt, a szóbeli egyeztetések után hivatalos választ kapott a Közútkezelőtől a súlykorlátozással kapcsolatos változásra.

Ennek értelmében a jelenlegi 7,5 tonnás „korlátozott forgalmú övezet, kivéve célforgalom” tilalmat 3,5 tonnás „korlátozott forgalmú övezet, kivéve célforgalom”-ra módosítják.

Ezzel a Berki út, Marton utca és Dózsa György út is megkapja 3,5 tonnás korlátozást. A Halász József utca is a zóna részét képezi, így a település az M7 autópálya irányából csak célforgalom esetén közelíthető meg.

A 7. számú főúton érvényben lévő 12 tonnás korlátozás kezdőszelvényét is módosítják, így a 7-81104 utak körforgalmú csomópontjától Martonvásárig lesz érvényben. „Ez szükséges mindaddig, amíg az ipari park második bejárata meg nem épül” – indokolta meg dr. Lukács László, hozzátéve, a Sóskúti út M7 utáni körforgalmának végéig, illetve egészen a 6. számú főútig terjedő útszakaszon 7,5 tonnás „korlátozott forgalmú övezet, kivéve célforgalom” tilalmat vezetnek be.

„A fentiek alapján az új érdi ipari park a 7 sz. főúton (Budapest irányból) korlátozás nélkül megközelíthető lesz, azonban a tehergépjárműveknek nem lesz lehetőségük a településen, illetve a 8104 j. úton keresztül az M7 autópályát megközelíteni. Ennek ellenőrzése folyamatos lesz” – írja Tárnok polgármestere, megjegyezve, arra még nem kapott választ, hogy a változtatás mikor lép életbe.

Dr. Lukács László beszámolt arról is, hogy a bevezetett korlátozások ellenőrzésére a rendőrség segítségére számítanak, melyről egyeztetett a Tárnoki Rendőrőrs vezetőjével. A városvezető megemlítette azt is, hogy múlt szerdán és csütörtökön részleges áramszünet volt Tárnokon, mert a szolgáltató madárvédelmi munkálatokat végzett néhány villanyvezeték-tartó oszlopon.

Végezetül a polgármester arról is hírt adott, hogy Tárnokon is elvégezték az óvodai és iskolai dolgozók vizsgálatát antigén gyorsteszttel, amely egyetlen pozitív esetet sem hozott – közölte.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email