22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: Kollega duplájával győzött az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: Kollega duplájával győzött az Érdi VSE

Kevés helyzetet hozó mérkőzésen a második félidőben Kollega Krisztián kétszer is bevette a Tatabányai SC kapuját, így az Érdi VSE hazai környezetben 2–0-ra nyert az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójából pótolt bajnokin.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, hiszen előbb Kocsis Gergő durrantott fölé egy jobboldali akció végén, majd Gyürki Gergely próbálkozhatott többször is sikertelenül. Szűk negyedóra játék után Limperger Zsoltnak bele kellett nyúlnia a meccsbe, miután Koós Gábor sérült meg, helyét Farkas Bálint vette át.

A mezőnyben zajló mérkőzés az első perceket leszámítva kevés lehetőséget hozott, inkább az érdieknek voltak próbálkozásai, akik szögletből, átlövésből, szabadrúgásból és beadásból is veszélyeztettek a játékrész második felében, mégis gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrész sem hozott nagy változást, az újabb helyzetre is nyolc percet kellett várni, amikor egy nagy bedobás után Csiszár Zoltán csúsztatott Balla kezébe, aki könnyűszerrel védett. És az újabb helyzet is viszonylag sokat váratott magára, amikor bő tíz perccel később Kalmár Domonkos egyéni akciója utáni lapos lövését kellett felszednie a vendégek kapusának. Egy perccel később pedig Bozsoki Imre állt közel a vezetéshez, amikor a félpályáról küldött kapura egy szabadrúgást, amely nem sokkal tévesztett célt.

De ami késett, nem múlott, újabb egy perccel később már összejött a vezetés az érdieknek, amikor egy jobboldali beadásra a hosszún tökéletes ütemben érkezett Kollega Krisztián, aki a védők szorításában is be tudta fejelni a labdát a kapuba (1–0).

Bekő Balázs hármat is cserélt és a Tatabánya szerkezetet is váltott, ennek köszönhetően néhány perc erejéig még az irányítást is átvették a vendégek, akik ennek ellenére sem jelentettek igazi veszélyt Kertész Ferenc kapujára. Sőt, a gólhoz talán a hazaiak álltak közelebb, amikor Kollega indulhatott ziccerben s önzetlenül továbbított volna Molnár Bence felé, de az előtte álló védő megakadályozta az átadást.

Aztán a 83. percben már nem hibázta el, amikor a jobbszélen iramodott meg, cselei után pedig szépen lőtte ki ballal, a tizenhatoson belülről a rövidet, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

– Ismerjük a Tatabánya játékát, erősségeit, egy nagyon jól passzoló csapat, amely ellen megpróbáltunk visszaállni és labdaszerzés utáni ellentámadásokkal operáltunk. Ez az első félidőben nem sikerült, de a szünetben felhívtam erre a figyelmet és a pontrúgások hatékonyságára. Az ellenfél térfelén történő labdaszerzések is kulcsfontosságúak és ebből is lőttük az első gólt, a másodikat pedig kontrából. Az ellenfélnek nem volt lehetősége a gólszerzésre, így összességében dicséret illeti a fiúkat

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Az első félidő még úgy ahogy elment, aztán a másodikban pedig nem tudom, merre jártunk. A második félidő teljesen kilátástalan volt, de ez sajnos hetek óta jellemző ránk. Az okát sem nagyon tudom megmondani. A játékoskereten nagyon változtatni sem tudok, a kezdőén sem, mert kevesen vagyunk. A tél feladata lesz, hogy ezt jobban kielemezzük, mert az sem helytálló, hogy tízből nyolcat nyertünk meg az sem, hogy hatból egy pontot szereztünk

– nyilatkozta a Tatabányai SC szakvezetője, Bekő Balázs.

Az Érdi VSE legközelebb november 22-én, 13 órakor lép pályára, amikor ugyancsak hazai környezetben a BKV Előrét látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen a bajnokság 19. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
Érdi VSE–Tatabányai SC 2–0 (0–0)
Érd, zárt kapu. V: Katona B. (Flinta, Molnár A.)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Kalmár, Kócsa, Koós (Farkas B., 13. p.), Varga T. – Kollega (Pintér O., 89. p.), Molnár B. (Kertész B., 77. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Tatabányai SC: Balla – Székely, Krupánszki, Katona K., Víg (Németh A., 57. p.) – Hajas, Klausz, Soltész, Farkas V. – Kocsis G. (Árvai, 69. p.), Gyürki (Szabó R., 69. p.)
Vezetőedző: Bekő Balázs
Gól: Kollega (65., 83. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email