22_03_29_erdmost_nincskep

Parkoló épül a Fundoklia-völgybe látogatók számára

22_03_29_erdmost_nincskep

Parkoló épül a Fundoklia-völgybe látogatók számára

Rengeteg bosszúságot okozott az ott lakók számára, hogy rendszeresen a kapujukban parkoltak a Fundoklia-völgybe látogatók, ráadásul gyakorta szemetet is hagytak maguk után. A probléma hamarosan megszűnhet, hiszen a Dévai utca és Vereckei utca sarkán egy parkoló kerül kialakításra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Dévai utca végén egy zsákutcában kezdődik a Fundoklia tanösvény. Sokan járnak ide személygépkocsival és miután eddig nem volt hol parkolniuk, ebben a zsákutcában hagyták gépjárművüket, rengeteg bosszúságot okozva ezzel az ott lakóknak. Az utcában lévő lakóépületek mellett található egy telephely is, ahol teherautók közlekednek, sőt az egyik telken hamarosan építkezés kezdődik, ami szintén növeli majd az autós forgalmat. Mivel az ott parkoló autók folyamatosan akadályozzák az utca lakóinak közlekedését, az önkormányzati képviselőhöz fordultak megoldást remélve. „Nem kellett sokat gondolkozni, mert adta magát ez az önkormányzati terület a Dévai és a Vereckei utca sarkán, ahol meg is kezdtük a parkoló kialakítását. Elég vadregényes területről van szó, burjánzott a növényzet, de már most alkalmas a parkolásra. Le lesz szórva murvával és bicikli tárolót is telepítünk és a későbbiek során várhatón sor kerül az aszfaltozásra is.” – foglalta össze dr. Asztalos Éva, önkormányzati képviselő.

Bár a parkoló még korántsem készült teljesen el, az érintettek szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy nyugodtan használhatják már az autósok az ideiglenes parkolót és kérik a Fundoklia-völgybe látogatókat, hogy hagyják szabadon a zsákutcát, hogy az ott lakók kényelmesen közlekedhessenek. „Az idejárók nem nagyon tisztelik az itt lakók nyugalmát, beállnak a kapu elé, elszórják a szemetet. Elmondhatjuk, hogy régóta mi tartjuk rendben a környéket, ez pedig egy plusz teher számunkra.” – ezt már Takács Gábor, az érintett zsákutca egyik lakója mondta. „Nem szívesen veszekszünk az ide látogatókkal, de sokszor fel vannak háborodva, ha szólunk nekik, hogy ne álljanak a kapunk elé vagy ne szemeteljenek. És ez bizony egy napi szinten visszatérő, rendszeres és elhúzódó probléma.”

Asztalos Éva végül arról is beszámolt, hogy szeretnék a szemetelést is megszüntetni, így természetesen szeméttárolókat is elhelyeznek majd a parkolóban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email