22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagy bravúr! Legyőzte a Kohászt az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagy bravúr! Legyőzte a Kohászt az ÉRD

Teljesen megérdemelten győzte le 33–28-ra a Dunaújvárosi KKA-t az ÉRD a női kézilabda NB I 13. fordulójában. Horváth Roland együttese óriásit harcolva és végig koncentrálva szerzett rendkívül értékes két pontot!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közel egyhónapos kihagyás után lépett ismét pályára az ÉRD és a Dunaújvárosi KKA, amelyek a hó vége ellenére csupán az ötödik meccset játszották októberben a női NB I-ben.

Horváth Roland együttese valamelyest kiegyenesedett, és már “csak” Kopecz Barbarára, Simon Armillára, Fekete Bozsanára és Mézes Laurára nem számíthatott a szakvezető. A két balszélső nélkülözése miatt szükségmegoldásként Dana Abilda látta el ezeket a teendőket.

Érezhető is volt a meccshiány a csapatokon, de a lehető legkellemesebb értelemben, hiszen ugyan akadtak hibák mindkét oldalon, de jó iramot diktáltak a felek.

És emlékezetes pillanatokból sem volt hiány, mint amikor a dunaújvárosi beálló, Szanja Dabevszka egy vazaarit dobott Mód Noémin, aki estében is Hlogyik Petra lábai között tudott a kapuba találni, kétgólosra növelve csapata előnyét (5–3). Pedig lehetett volna több is, ha az emberelőnyben játszó hazaiak néhány centivel jobban céloznak az üresen tátongó vendégkapura. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen a remeklő Györkös Rebeka kapuját nagyon nehezen tudták bevenni az újvárosiak.

Nem is véletlen, hogy 7–4-nél Vágó Attilának időt is kellett kérnie. Nem mintha ezután változott volna valami, merthogy az ÉRD Paróczy Sára góljával negyedóra után már 11–6-ra is vezetett. De a játék képe kissé kaotikussá vált az első húsz percben kiosztott hét kétperces kiállítás és hét megítélt hétméteres mellett.

Aztán néhány pillanatig úgy tűnt, mintha megtört volna az ÉRD lendülete, legalábbis a Kohász feljött két gólra is, de Paróczy Sára két értékesített hétméteresével az ÉRD 17–13-as előnnyel vonult pihenőre.

A második játékrészben sem állt le az ÉRD és Walfisch Mercédesz góljával 20–13-ra is vezetett!

S ugyan a sérülésből visszatérő Bulath Anita és a jobbára védekezőspecialista, egy meccsen utoljára három gólt még érdi utánpótlásjátékosként szerző Nick Viktória hátára vette csapatát és próbált zárkózni.

Fel is jöttek a vendégek többek között egy négygólos rohammal 22–20-ra, amely után az ÉRD megint megiramodott egy pillanatra, de az utolsó tíz percben már csak egy gól volt a felek között, amelyet Sztankovics Rékáék igyekeztek tartani is.

Nemhogy tartani tudták, még volt erejük visszaállítani a háromgólos különbséget is!

A végig óriásit harcoló és koncentráltan játszó ÉRD teljesen megérdemelten győzött végül ötgólos különbséggel, 33–28-ra!