22_03_29_erdmost_nincskep

Október 9-ig lezárták az Esküdt utcai vasúti átjárót

22_03_29_erdmost_nincskep

Október 9-ig lezárták az Esküdt utcai vasúti átjárót

Alig hevertük ki a Főnök utca kétéves zárását, a NIF Zrt. ismét lezárta az egyik vasúti átkelőt a központban. A forgalomkorlátozást a lehető legrosszabb időpontra tervezték, ugyanis a héten a Szent István-híd felé is nagyon macerás lesz a közlekedés, így az alagút várhatóan komoly terhelést kap.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Az Érd Médiacentrum kérdésére szeptember 22-én a NIF Zrt. közleményben tudatta, hogy kedd reggel lezárta az Esküdt utcai vasúti átjárót az Érd és Érd alsót összekötő vágány projekt munkálatai apropóján. 

Azt írták, hogy a fejlesztés részeként megvalósuló Érd-alsó – Érd állomás közötti összekötő vágány jelentős többletkapacitást eredményez majd a mai állapothoz képest, mivel a pálya már 80 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett.

A projekt keretében új felsővezeték, távközlési hálózat, vonatbefolyásoló és biztosítóberendezések, valamint műtárgy (híd) épül.

A következő munkák (kábelalépítmény és zárt csapadékvíz-átvezetés építése) miatt pedig le kell zárniuk az Esküdt utca szintbeni útátjárót szeptember 22-e és október 9-e között. 

A kizárás ideje alatt az építési technológia jellegéből fakadóan a gyalogos és kerékpáros közlekedés sem megoldható.

A gyalogos és kerékpáros, valamint az autós közlekedés számára a lezárás ideje alatt a a NIF Zrt. az alábbi útvonalat javasolja:

Zámori út – Vadlúd utca – Szent István-híd (zöld útvonal)
Bethlen Gábor utca – Diósdi út (kék útvonal)

A héten a városközpontban történő közlekedés nehézkesen alakulhat, ugyanis útzár és félpályás lezárás lesz a Velencei út – Elöljáró úti csomópontban. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email