22_03_29_erdmost_nincskep

Foci MK: simán továbbment az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci MK: simán továbbment az Érdi VSE

Sima 3-0-s győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé az NB III-as Érdi VSE, amely a Fejér megyei első osztályban szereplő Bodajk SE-t győzte le idegenben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idilli környezet, tökéletes panoráma a Csókakőre – remek helyszínen lépett pályára a Magyar Kupa országos ágán, a legjobb 128 csapat között a Fejér megyei első osztályú Bodajk vendégeként az Érdi VSE.

A barátságos fogadtatás után a találkozó első percétől az érdiek birtokolták többet a labdát, s az első lehetőségre sem kellett sokat várni, amikor Koós Gábor baloldali szögletét Honti Attila csúsztatta mellé. Szűk negyed óra után Csikesz Péter nagy védése után Popov Patrik is megszerezhette volna a vezetést, de közelről nagy helyzetet lőtt fölé. 

A masszívan védekező bodajkiak ellen az érdiek rendre belehibáztak támadásaikba, s a következő kaput eltaláló lövésig a félidő derekáig kellett várni, amikor Koós szabadrúgását védte a hazai kapus.

Aztán bő fél óra játék után Kollega Krisztián kapott forintos labdát, védőjétől elszakadva kapásból jobbal, 15 méterről lőtte ki a hosszút, megszerezve ezzel a vezetést az érdieknek (0-1).

A második félidő remekül indult érdi szempontból, hiszen kevesebb mint egy perc elteltével megduplázta előnyét a vendég csapat, amikor Kalmár Domonkos lógott meg, majd a második hullámban érkező Molnár Bencének passzolt, aki pedig a hosszún érkező Vargának, utóbbi pedig közelről nem hibázott (0-2).

Szűk egy óra játék után született meg az érdiek harmadik gólja, amikor egy baloldali akció végén a hosszún üresen maradó Popov Patrik lőtte ki a kapu bal felső sarkát (0-3).

A háromgólos előny ellenére a hátralévő fél órában is csak az érdiek támadtak, akik több lövést is eresztettek a hazai kapura, de újabb gólt már egyik csapat sem tudott lőni, így az Érdi VSE 3-0-s idegenbeli sikerrel jutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

– Már a sorsoláskor tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, az is bravúr volt, hogy a főtáblára jutottunk. Örültünk, hogy egy olyan csapattal találkoztunk, amely véleményem szerint az NB II középmezőnyének szintjét megütő csapatot kaptunk, akik ezt be is bizonyították a kilencven perc alatt. Esélyünk sem volt, tisztességesen helyt álltunk, mindent megtettünk, jelen pillanatban erre képes a csapatunk, azt gondolom, 110%-ot nyújtottunk” – értékelt Kovács Zoltán, a Bodajk SE edzője.

„Az volt a bajom az egész mérkőzéssel, hogy átvettük azt a sebességet, amit ellenfelünk próbált játszani, emiatt körülményesek, lassúak voltunk. Már a meccs előtt kértem, hogy a szélét próbáljuk játszatni, de ennek ellenére a közepét erőltettük. Olyan meccs volt, hogy nyertünk három nullra, a célt elértük, de lépjünk tovább

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember 27-én, 16 órakor lép pályára, amikor az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában a Lipót Pékség SE-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

MOL Magyar Kupa, főtábla, 6. forduló
Bodajk SE (megyei I. o.)-Érdi VSE 0-3 (0-1)
Bodajk, 200 néző. V: Karsai (Blum, Kovács M.)
Bodajk SE: Csikesz P. – Dreska (Joó, 65. perc), Kővári, Bregócs, Orosz M. – Kocsis D., Nagy F. (Molnár T., 65. p.), Kovács J. – Csikesz Z., Katona L. (Herczegh, 80. p.), Klein M.
Vezetőedző: Kovács Zoltán
Érdi VSE: Kertész F. – Csiszár, Bozsoki, Földesi – Honti (Molnár B., 26. p.), Kalmár, Kócsa, Koós (Farkas B., 66. p.), Varga T. – Popov, Kollega (Kertész B., 77. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kollega (33. perc), Varga T. (46. p.), Popov (60. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email