22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megtört a kapott gól nélküli szériája az Érdi VSE-nek

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megtört a kapott gól nélküli szériája az Érdi VSE-nek

Koós Gábor révén korán vezetést szerzett az Érdi VSE a Ménfőcsanak vendégeként az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik körében, de a két tizenegyest hibázó hazaiak a hajrában megtörték az érdiek kapott gól nélküli szériáját és 1-1-es döntetlenre mentették a találkozót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hiába a jó forma és a hétmeccses veretlenség, nem várt könnyű meccs az Érdi VSE-re a Ménőcsanak vendégeként, hiszen Limperger Zsolt a csapat kapitányára, kapusára, Kertész Ferencre nem számíthatott, míg kisebb sérülés miatt sem Kollega Krisztiánt, sem Popov Patrikot nem nevezte a kezdőbe a bajnokság nyolcadik körében.

Ennek ellenére mégis jól indult a meccs, hiszen a hatodik percben Fürjes Ádám beadását nem tudták menteni a védők, a labda így Koós Gábor elé került, aki 18 méterről, középről laposan lőtt a kapu jobb alsó sarkába (0-1).

A leginkább a játéktér közepén zajló mérkőzés kevés helyzetet hozott, az érdi gól után az újabb lehetőség is a vendégek előtt adódott, Molnár Bence távoli lövése azonban néhány méterrel elkerülte a kaput. A házigazdák első helyzetére még hat percet kellett várni, de távoli lövésüket Borek Norbert könnyedén védte.

A jó iramú, de viszonylag kevés helyzetet hozó meccsen megint az érdiek voltak közelebb a gólhoz, amikor a 34. percben Farkas Bálint átlövése kerülte el nem sokkal a kaput. Újabb néhány perccel Ficsór Dávidnak Csiszár Zoltán baloldali szöglet utáni fejesénél kellett nagyot nyújtózva védenie.

A félidő hajrájában büntetőhöz jutott a Csanak, de Kelemen Márk a jobb kapufára lőtte a tizenegyest.

A félidei érdi előny után a második játékrészben sem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, bár bő tíz perc elteltével Kubicsek Máté érthetetlen módon nem adott tizenegyest az érdieknek, amikor Popov Patrikot talpalták le a hazai védők.

A gólhoz így is az érdiek álltak közelebb, amikor szűk egy óra játék után Koós Gábor löketét mentették szögletre a hazaiak. A Csanak gyenge támadójátéka ellenére a 71. percben egy távoli szabadrúgásnál közel állt az egyenlítéshez, de csak a keresztlécet találta telibe.

Nem sokkal később újabb – legalább véleményes – tizenegyest kapott a házigazda, de Füleki Norbert büntetőjét Borek kivédte! Igaz, nem sokkal később egyenlítettek a hazaiak egy jobboldali beadás után Füleki fejesével (1-1), megtörve ezzel az érdiek góltalanságát.

A feszült hajrában mindkét csapatnak meg volt a lehetősége a három pont eldöntésére, de maradt az 1-1-es döntetlen.

– Az első félidőben nem érdemtelenül vezettünk, akkor el kellett volna döntenünk a meccset. Ha vezetünk két góllal, akkor szerintem nem jött volna fel a Ménfőcsanak. A második félidőben hathatós közreműködéssel kaptunk két olyan büntetőt, amely mezőnyben nem biztos, hogy fault, de ezzel nem tudunk mit csinálni. Sokáig volt érintetlen a kapunk, úgy tűnik, ebből presztízskérdést csinált ez a drága jóember. Aztán egy férfias küzdelem volt, a játékvezető pedig elvesztette a fonalat. A második félidő viszont nem tetszett nekem, nem úgy játszottunk, ahogy szeretnénk. Egy harcias második félidő volt, amiből ellenfelünk jött ki jobban, így összességében megérdemelt a döntetlen. Minden pontot meg kell becsülnünk, ezt is – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– A mérkőzés előtt kiegyeztünk volna a döntetlenben. Tudtuk, hogy az osztály egyik legjobb csapatával találkozunk, amely gólt sem kapott. Készültünk rá, de arra nem lehet felkészülni, hogy nem tudjuk berúgni a tizenegyest. A csapat erejét mutatja, hogy két kihagyott tizenegyes után is tudott egyenlíteni. Sokat tettünk a győzelemért, egy jó csapatnak szerencséje van. Az Érdnek most kis szerencséje volt – értékelt Rozmán László, a Ménfőcsanak szakmai igazgatója.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember 9-én, szerdán, 16.30-kor a Pápai Perutz FC ellen folytatja bajnoki szereplését az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló
Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak – Érdi VSE 1-1 (0-1)
Győr-Ménfőcsanak, 200 néző. V.: Kubicsek (Vörös D., Jakab B.)
Ménfőcsanak: Ficsór – Serfőző B. (Éri, 72. perc), Bella (Szalai Cs., 53. p.), Kelemen M., Vincze Á. – Gelencsér, Androsch, Vayer – Veres M., Füleki, Szilvágyi (Tamás A., 61. p.)
Szakmai igazgató: Rozmán László
Érdi VSE: Borek – Honti, Bozsoki, Csiszár – Fürjes (Földesi, 87. p.), Kalmár, Kócsa, Koós, Varga T. – Farkas B. (Kollega, 63. p.), Molnár B. (Popov, a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Füleki (76. p.), ill. Koós (6. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email