22_03_29_erdmost_nincskep

Már hétfőn utalják a családi pótlékot

22_03_29_erdmost_nincskep

Már hétfőn utalják a családi pótlékot

Elvileg azért, hogy könnyebb legyen az iskolakezdés. Kérdés persze, hogy a 2010 óta változatlan összeg kinek mire lehet elég. És közben azt is szem előtt kell tartani, hogy bár augusztusban így kétszer is kapunk családi pótlékot, szeptemberben egyre sem számíthatunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az iskolakezdés miatt előrehozva, hétfőn utalják a családi pótlékot szeptember helyett – számolt be róla az RTL Híradó. A bankszámlával rendelkezők várhatóan kedden kapják meg a pénzt, de a többieknek is megkísérlik kézbesíteni azt a héten.

A pótlék összege egy gyerek után havi 12.200 forint, két gyerek után havi 26 600 forint, három vagy több gyermek után pedig gyerekenként 16.000 forint. Ugyanakkor a GKI Digital számításai szerint tavaly egyetlen alsós beiskolázása átlagosan 50 ezer forintba került, és ez idén sem lesz olcsóbb.

Van, akinek az előrehozott pótlékból sem telik tanszerekre L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője szerint. Mint a Híradónak nyilatkozta, a munkanélküli és közmunkás szülőknek élelemre kell a pénz: százezernél több családban jelent gondot a napi megélhetés, az alapvető szükségletek biztosítása.

Az augusztus végi, előrehozott kifizetés után legközelebb október elején kapnak majd családi pótlékot a jogosultak.

Közben, mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, petíció indult azért, hogy legyen a duplája a családi pótlék. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email