22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció indult, hogy nőjön a duplájára a családi pótlék

22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció indult, hogy nőjön a duplájára a családi pótlék

"A jelenlegi vészhelyzet is indokolja és sürgőssé teszi a családi pótlék összegének megduplázását, mivel a digitális távoktatásra való átállással és az otthoni munkavégzés elterjedésével a családok gyermekekkel kapcsolatos költségei is jelentősen megnövekedtek," írják a petícióban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A családi pótlék összegét (12.200 forint egy gyermeket nevelő család esetén) 2009 óta nem emelték, csak bővítették az erre jogosultak körét. A most indított petíció célja, hogy emeljék duplájára a családi pótlék összegét, tegyék azt értékállóvá, és hogy ne legyen feltételekhez kötve a folyósítása.

Így javulnának a gyermeknevelés feltételei, a járvány miatt bajba kerülő családok helyzete, és a törvényben előírt elvek szerint a jövedelmi helyzettől függetlenül válna ezúton elérhetőbbé a gyermekek egészséges, harmonikus fejlődésének, testi, szellemi, erkölcsi gyarapodásának kiteljesítése.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email