22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki: Bizalmi válság van a baloldalon

22_03_29_erdmost_nincskep

Aradszki: Bizalmi válság van a baloldalon

A Fidesz-KDNP jól szavazott, a tulajdonosi jogokat gyakorlók joga és kötelessége, hogy bizalmat helyezzenek egy vezetőbe – így vélekedett tudósítónknak Aradszki András országgyűlési képviselő, az Érdi Sport Kft. ügyvezető-választásával kapcsolatban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem értem, miért nem kapott elegendő szavazatot Boldog Anna. A javaslat a polgármester előterjesztése volt, márpedig Csőzik Lászlónak megvan a minősített többsége a közgyűlésben. Felfoghatatlan, hogy a polgármester egy komoly előkészítő munka után nem kapta meg a bizalmat – így reagált megkeresésünkre Aradszki András Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, aki szerint bizalmi válság van a baloldalon.

Mint ismeretes, a közgyűlés csütörtöki ülésén nem tudták megválasztani az Érdi Sport Kft. új ügyvezetőjét, mert a pályázatokat elbíráló bizottság által legjobbnak tartott Boldog Anna nem kapta meg a képviselői szavazatok minősített többségét, azaz a tíz szavazatot, csupáncsak kilencet. A titkos szavazáson ketten nemmel voksoltak, heten pedig tartózkodtak.

Aradszki András tudomása szerint a Fidesz-KDNP-Összefogás frakció „bölcsen és helyesen szavazott”. Mint mondta, ha a Fidesz-KDNP szavazataival választották volna meg Boldog Annát, akkor a többségi frakció bizalmát el nem nyerő vezető állna a Sport Kft. élén, ami senkinek nem volna jó. „A tulajdonosi jogkört gyakorlók joga és kötelessége, hogy bizalmat helyezzenek egy vezetőbe. Ha ez a bizalom nincs meg a részükről, a vezető pozíciója nem lesz biztos. Ennek az Érdi Sport Kft. látná kárát. Az ellenzéki frakció teljesen racionális döntést hozott, hiszen a várost irányító többségnek kell gondoskodnia a kft. megfelelő vezetéséről. Nem lenne szerencsés dolog, ha olyan ember vezetne bármilyen érdi városi intézményt is, aki nem bírja a többség bizalmát” – fűzte hozzá.  

Az ügyvezető-választással kapcsolatos cikkeinket lásd még itt és itt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email