A hétfő délelőtti hajrában két éttermet tudtunk elérni: a Branco Steak House azonnal visszaállt a rendes kerékvágásba, persze nyitás előtt a törvénynek megfelelően átalakították az éttermet. Kevesebb az asztal, így értelemszerűen kevesebb vendéget tudnak fogadni, ezért most (is) szükség van az asztalfoglalásra.
A Centrál Borházban már hétfő délelőtt jöttek az ebédelni vágyók – mivel az étterem mostanáig elvitelre készített ételt, megmaradt a vendégkör. Itt is kialakították a védőtávolságot az asztalok között, és kézfertőtlenítőt is biztosítanak a betérőknek. A teraszon és az étteremben folyamatosan fertőtlenítik az asztalokat. Előzetes foglalásra nincs szükség, de jó, ha tudjuk: svédasztal most nincs, menürendszerre állt át az étterem.
A frissen megjelent Magyar Közlönyben a maszkviselésről és az étterembe járásról ez olvasható:
• miután a vendéglők és éttermek belső, zárt részei is megnyílhatnak, az ott dolgozóknak a vendégek által látogatható területen kötelező a maszkviselés, a vendégeknek nem
• ugyanakkor a védőtávolságot (1,5 métert) tartani kell majd a vendéglátóhelyeken mindenkinek