22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb részletek derültek ki a gazdaságvédelmi akciótervről

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb részletek derültek ki a gazdaságvédelmi akciótervről

Orbán Viktor hétfőn újabb öt programpontot ismertetett a kormány gazdaságvédő intézkedései közül. Bizonyos esetekben átvállalják a bérköltségek egy részét, újra lesz 13. havi nyugdíj, újraindítják a kiemelt nemzetgazdasági ágazatokat és 450 milliárd forint értékben támogatnak majd beruházásokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 A munkahelymegőrzés érdekében rövidített munkavégzés esetén készen áll a kormány arra, hogy átvállalja a munkaadóktól a bérköltségek egy részét – mondta a miniszterelnök.
A család- és nyugdíjasvédelem nevű program részeként visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Ennek kifizetése 4 részletben történik majd, évente 1-1 heti nyugdíjjal többet fizetnek. 
Egy következő programpontban az olyan kiemelt nemzetgazdasági ágazatok szerepelnek, amelyeket újra kell most indítani. Ezek közé sorolta a turizmust, az egészségipart, az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az építőipart, a logisztikát, a közlekedést, valamint a film- és kreatív ipart.
A vállalatok finanszírozása érdekében kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak összesen több mint 2000 milliárd forint értékben.
A munkahelyteremtés érdekében pedig beruházásokat fognak támogatni mintegy 450 milliárd forint értékben – közölte Orbán Viktor.

A kormányon belüli feladatmegosztásról – az érintett tárcavezetők társaságában – elmondta: Palkovics László innovációs és technológiai minisztert kérte fel arra, hogy az egész program koordinálását, irányítását végezze el. Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter dolga, hogy az állami vállalatokat lendületbe hozza és bekapcsolja a gazdaságvédelmi akciótervbe – közölte.
Varga Mihály pénzügyminisztertől pedig azt várja, hogy biztosítsa a szükséges forrásokat, egyúttal garantálja a költségvetési fegyelmet – tette hozzá a miniszterelnök.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email