22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kikapott a DVSC otthonában az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: kikapott a DVSC otthonában az ÉRD

Fordulatokkal tarkított első játékrész után a második félidőben szinte végig őrizte előnyét a DVSC-Schaeffler, amely hazai környezetben 33–29-rea győzte le az ÉRD-et a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kulcsfontosságú rangadót vívott egymással a tabellán negyedik DVSC-Schaeffler és az ötödik ÉRD a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban, hiszen a felek között csupán egy pont a különbség, s a bajnoki véghajrában minden pont különös jelentősséggel bír.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, de hiába szereztek kétgólos előnyt már az első percben, az ÉRD pillanatok alatt 2–0-ról 4–2-re fordított.

A DVSC viszont többször is egyenlített, majd a 15. perc után Köstner Vilmos időkérését követően 11–9-re is megléptek a hajdúságiak. Az ÉRD Markéta Jerábková góljával visszajött egy gólra, de ezt követően tíz percig (!) egyik csapat sem talált be, a félidő utolsó négy perce pedig Kovács Anna góljának köszönhetően kétgólos hazai előnnyel kezdődött, amely meg is maradt a szünetre (14–12).

A második félidőben a Jovana Kovacsevics vezette vendégek 15–15-nél beérték ellenfelüket, de a hajdúságiak megint növeltek egyet a tempón és a 40. percre kialakuló újabb két-háromgólos különbség sokáig tartotta is magát. Az ÉRD hiába szerzett remekbeszabott gólokat Kovacsevicsnek vagy Kisfaludy Anettnek köszönhetően, a túloldalon Kovács Anna, Bulath Anita és Jelena Deszpotovics is villogott, így nem tudtak zárkózni Szabó Edina lányai.

A hajrában azért az egyre paprikásabbá váló hangulatban az érdiek visszajöttek egy gólra is (26–25), egyenlíteni azonban már nem sikerült, a DVSC magabiztosan őrizte vezetését, végül 33–29-re nyert.

– Ez egy nagyon jó színvonalú, de hibákkal tarkított mérkőzés volt. Mindkét félnél a kidolgozott helyzetek értékesítésébe sok hiba csúszott, ez nem von le semmit Triffa Ágnes vagy a két érdi kapus teljesítményéből, de a végjátékban nekünk sikerült jobban értékesíteni a helyzeteket és a kihagyott hetesek hozták meg a különbséget. Összességében egy nagyon jól küzdő csapatot győztünk le. Én csak gratulálni tudok Edinának és a lányoknak is és miután tudom, hogy milyen helyzetben van, hisz 2012-ben talán még rosszabb helyzetben voltunk, amikor év közben tizennégy játékos távozott, úgy kellett helyt állnunk a bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy az ÉRD is ezt a hátralévő két hónapot, ami a bajnokságból hátra van, azt becsületesen lejátssza és a következő szezonban is értéke lesz a magyar kézilabdának – fogalmazott a DVSC-Schaeffler vezetőedzője, Köstner Vilmos.

– Nagy nyomás alatt játszott a csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, egyrészt mindig nehéz Debrecenben kézilabdázni, a pályán is nagy volt a nyomás meg egyébként az életünkben is nagy a nyomás. Ahhoz képest, hogy ez egy rangadó volt, mi a legminimálisabban tudtunk készülni és egyáltalán nem ezzel a meccsel foglalkoztunk. Ami látszott az érdi csapaton, hogy borzasztóan szerettek volna küzdeni és megmutatni, hogy tudnak harcolni, szeretik a csapatukat. Ebben a helyzetben – amikor az ember az életéért küzd, nem tudja, mi lesz vele holnap – edzőként szeretném megköszönni a játékosoknak, annak ellenére, hogy ha az eredeti szerepemben lennék, akkor azt mondanám, a fenébe azokkal a hetesekkel, de megmondom őszintén – lehet, hogy nem hangzik jól – még talán mérges sem tudok lenni. Ettől függetlenül ez semmit nem vesz le a debreceni győzelem értékéből – nyilatkozta Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Mindkét oldalon jól védtek a kapusok, de a mi részünkről nagyon rossz befejezések voltak, mindegyiknél ott volt a jó helyzet, de nem jó megoldást választottunk. A hetesek nagyon hiányoztak. Próbáltuk forgatni a csapatot, én is beteg voltam hét elején, így nem tudtam úgy részt venni a munkában, nem is tudtam úgy játszani, ahogy szerettem volna, de mindenki kitette ma a pályára a szívét. Megyünk tovább, jön a következő mérkőzés és élveznünk kell, amit csinálunk – mondta az ÉRD irányítója, Tóth Gabriella.

– Egész héten úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy nagyon jól tudtuk, a negyedik hely megszerzéséhez nagyon kell ez a két pont. Ennek megfelelően dolgoztunk a héten fejben is, nyilván belecsúsztak hibák a mérkőzésen, de aki pályára lépett, az hozzátette a tudását. Amikor feljött az ÉRD, mindig tudtunk reagálni, aminek nagyon örülök és védekezésben is voltak nagyon jó megoldásaink, támadásban is jól kezdtük a mérkőzést – értékelt a hazaiak kapusa, Triffa Ágnes.

A mérkőzés végén a debreceni szurkolók ismét néhány keresetlen szót kiabáltak Szabó Edinának, az ÉRD vezetőedzőjének, aki a meccs után odament a hazai nézőkhöz. Ezzel kapcsolatban kérdezték, mit mondott a debreceni szurkolóknak.

– Ez egy izgalmas kapcsolat… (nevet). Azzal kezdődött, hogy megérkeztünk és egy nagyon kedves debreceni szurkoló megkért, hogy jöjjek ki a csarnok elé, mert hozott nekem ajándékot. Ez egy jó indítás volt. A hosszú évek alatt több olyan meccs volt, ahol a debreceni szurkolótábor extra hangulatot teremtett. Többször pedig elfogadhatatlanul viselkedtek. Mivel megint elkezdtek kiabálni, gondoltam, megkérem őket, hogy ma este hagyják… – zárta le szavait könnyeivel küszködve Szabó Edina, majd újabb kérdésre, mely szerint az önkormányzat által megítélt támogatás megoldja-e a csapat gondjait, elmondta, nem szeretne senkit kellemetlen helyzetbe hozni, de ez a hét arról szólt, hogy mi lesz a lányokkal.

Az ÉRD legközelebb csak április 4-én lép pályára, amikor az újonc Szombathelyi KKA vendége lesz az Arena Savariában.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
DVSC-SCHAEFFLER–ÉRD 33–29 (14–12)
Debrecen, 1500 néző. V: Bócz, Wiedemann
DVSC: Triffa – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 7, Bulath 4, Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 10, Vantara-Kelemen 1
Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Petrus 1, Karnik 1, Bordás 4, Arany 1, Vámos 1, Karsten
Edző: Köstner Vilmos
ÉRD: Janurik – Nascimento 1, Kiss N., Tóth G. 4, KISFALUDY 7, Jerábková 7, Bízik R. 1
Csere: Foggea (kapus), Termány, KOVACSEVICS 7, Szabó L. 2 (2), Lavko, Schatzl Natalie, Király R.
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 1. perc: 2–0. 5. p.: 2–4. 10. p.: 5–5. 16. p.: 11–10. 26. p.: 12–10.  33. p.: 15–15. 40. p.: 20–17. 47. p.: 25–22. 53. p.: 28–25. 58. p.: 31–27.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 5/2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email