22_03_29_erdmost_nincskep

Nem a karácsonyfa alá való

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem a karácsonyfa alá való

A kutya egy életre szól, nem csak karácsonyra. Ezzel a szlogennel már 35 éve próbálják az állatvédő szervezetek felhívni a figyelmet rá, hogy ne ajándékozzunk élő állatot karácsonyra. Mert sokan közülük az ünnepek után menhelyeken, rosszabb esetben pedig az út szélén kötnek ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Schulczné Nagy Zsófia, az EbÁrvaház állatgondozója azt mondja, karácsony után számottevően megnő a menhelyeken leadott állatok száma. Sokan nem mérik fel, hogy a megajándékozott valóban tud-e felelős gazdija lenni a karácsonyi meglepetésnek szánt állatkának, ami eszik-iszik, és ennek végtermékeit is hajlamos eleinte a lakásban „szétszórni”, lehet, hogy megrág vagy épp kiás mindent, ugat, nyüszít, nyávog, és egyéb hangokat hallat, sétáltatni kell, és amúgy is sok időt, türelmet, figyelmet és szeretetet igényel. A gondoskodást persze mérhetetlen szeretettel tudja viszonozni és meghálálni, amit az állatbarátoknak nem kell magyarázni. 

Schulczné Nagy Zsófiával beszélgettünk még a felelős állattartás mellett arról is, hogy a karácsonyi nagy zabálások közepette mire kell odafigyelni a kutyák, cicák etetésekor. Az interjút itt és a Köztünk marad című szolgáltató magazinban is meghallgathatja az Érd Fm 101.3-on.

 


Itt pedig egy elgondolkodtató magyar rövidfilmet nézhetnek meg ugyanebben a témában:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email