22_03_29_erdmost_nincskep

Jót tenni jó – nem csak karácsonykor

22_03_29_erdmost_nincskep

Jót tenni jó – nem csak karácsonykor

Advent idején hajlamosabbak vagyunk azokra is gondolni, akik nemcsak azt nem tudják megengedni maguknak anyagilag, hogy ajándék kerüljön a karácsonyfájuk alá, de az sem biztos, hogy (ünnepi) ebédet tudnak biztosítani a szeretteik vagy akár önmaguk számára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érden jelenleg több tucat karitatív akció is folyik, hogy szebbé tegyük a rászorulók számára a karácsonyt, akár önkénteskedéssel, akár ételekkel, akár ajándékokkal.

Már a legfiatalabbak is kivették részüket az önkénteskedésből, az Ifjúsági Önkormányzat képviselői ugyanis felajánlották a mikulásozásból megmaradt szaloncukrokat a Szociális Gondozó Központon keresztül a rászoruló családoknak.

Közben Petrus Márta idén már Érden is megszervezte a Jézuska Járatot, aminek köszönhetően több mint száz gyerek személyes kívánságát váltják valóra az akcióban részt vevő érdi angyalkák. December 19-én, csütörtökön délután 4 órától fogják ezeket az ajándékokat kiosztani a Jézuskának levelet írt gyerekek között a Szepes Gyula Művelődési Központban.

December 1-jétől március végéig minden vasárnap két helyszínen tartanak ételosztást az egyházak képviselői és a Szociális Gondozó Központ munkatársai az Emma utca 8. szám alatt és a régi Parkvárosi Közösségi Házban, ahol összesen körülbelül 350 adag meleg ételről gondoskodnak, akár kiszállítással is azok részére, akik nem tudnak személyesen megjelenni ezeken a helyszíneken. 

December 21-én 11.00 -15.00 között az Érd és Környéke Horgászegyesület tartja meg hagyományos karácsonyi halászléfőzését és osztását a Szepes Gyula Művelődési Központ előtt, ahol a menüben bejgli is szerepel a Pataki cukrászda, friss kenyér a Soós pékség, forralt bor és tea pedig a Pincetulajdonosok Egyesülete jóvoltából. A jó hangulatról a Tranzit zenekar gondoskodik majd.

December 23-án 12 órától tartja  karácsonyi szeretetvendégségét az Összefogás Egyesület, az Alsó utca 8-10. előtt. Zsíros kenyérrel, 120 adag pörkölttel (mellé uborkával és kenyérrel) készülnek, forralt bort és teát is főznek. Szaloncukrot és várhatóan süteményt is kínálnak majd, ezen kívül ruhaosztás is lesz. Az ebédhez Kedu József (Tranzit) zenél majd.

December 24-én a Gyermekétkeztetési Alapítvány a régi Parkvárosi Közösségi Házban fogja ünnepi ebédre hívni a rászoruló gyerkőcöket.

Végül a hagyományoknak megfelelően lesz december 25-én is ételosztás a Kálvin téri református templom kertjében.

December 29-én pedig újra a szokásos ételosztással várják az Emma utca 8. szám alatt és a régi Parkvárosi Közösségi Házban a rászorulókat.  

Ha valaki segíteni szeretne, akár ételosztóként, akár támogatóként, akár az ebéd elkészítésében, az a Szociális Gondozó Központnál tud jelentkezni erre, nemcsak az ünnepek alatt, hanem jövőre is, hiszen, aki decemberben éhezik, az valószínűleg januárban is éhezni fog – mondja Tetlák Örs alpolgármester, aki az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában beszélt a részletekről. 

Az interjút itt is meg tudják hallgatni:

 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email