22_03_29_erdmost_nincskep

Egész évben karácsony

22_03_29_erdmost_nincskep

Egész évben karácsony

Ha létezik mennyország a karácsonyfadíszek számára, akkor az minden kétséget kizáróan Tárnokon található, Szabó Lajos karácsonyfadísz-manufaktúrájában, ahol sok ezer kézzel díszített gömb születik évről évre, és amelyek közül még bárki válogathat magának december 22-éig.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tárnoki műhelybe látogatókat karácsonyfadíszek fogadják minden formában, mintával és mennyiségben. Van itt hóemberes, pandás, pingvines, rénszarvasos, malacos, angyalkás, téli tájas, karácsonyfás gömb, de van, amelyikre Jézus, a Szent család és a Szűzanya képe került fel. Az ember egészen megrészegül a bőség zavarától. Pedig most még, egészen december 22. 16:30-ig lehet itt válogatni, ha igazán egyedi és szép díszekkel szeretné ünneplőbe öltöztetni a karácsonyfát. 

A műhely nemcsak a vásárlók körében népszerű, de a szakmától is fontos elismeréseket kapott. Kijutottak például a frankfurti Christmas World kiállításra is, ahol hongkongi, új-zélandi megrendeléseket is kaptak. Azóta, hogy pár éve leégett az üveggömböket és díszeket gyártó sor, alkalmaznak egy üvegfúvó mestert, de a különböző méretű gömbök között akadnak olyanok is, amiket külföldről rendelnek. Az üvegdíszek színeit egy gömbmártó műhelyben alapozzák meg, majd innen a kifestők elé kerülnek, ahol aprólékos munkával hátteret és motívumokat, figurákat varázsolnak a gömbökre.

Érdemes tehát december 22-éig ellátogatni a tárnoki karácsonyfadísz-manufaktúrába, addig is még többet megtudhat a műhelyről és a karácsonyfadíszek készítéséről Szabó Lajos, karácsonyfadísz-készítő mestertől, aki az Érd FM 101.3 Köztünk marad című műsorában mesélt minderről:


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email