Nincs vonatközlekedés a Déli és Kelenföld között

Értesüléseink szerint felsővezeték-szakadás miatt bizonytalan ideig szünetel a vonatközlekedés a Déli pályaudvar és Kelenföld között, a Délibe tartó vonatokról Kelenföldnél leszállítják az utasokat.

FRISS: 22.30

Röviddel fél tizenegy előtt megszüntették a közlekedési fennakadást a Déli pályaudvarnál, így ismét onnét indulnak, oda érkeznek a vonatok. Éjszaka helyreállhat a normál menetrend az érintett vonalakon. 23 órától már nem fogadja el a BKK a vasúti bérleteket a az M4 metrón, valamint a 17-es, 61-es és 56-os villamosokon és a 139-es autóbuszokon.

————

FRISS: 21.40

Az alábbi vonatok Kelenföldről indulnak a Déli helyett:

4428-as Oroszlányba

4948-as Győrbe

4558-as Székesfehérvárra

4838-as Komáromba tartó járatok.

————

FRISS: 20.35

Egy vágányon 20:35-től már közlekedhetnek a vonatok a Déli pályaudvarnál, de a jelentősebb késések, torlódások megelőzőse érdekében a Déli pályaudvarra közlekedő vagy onnét induló vonatok egy részét a teljes helyreállításáig Kelenföldről indítják és oda is érkeznek. Mivel késések várhatóak a Déli és Kelenföld közötti szakaszon, ezért érdemes Kelenföld állomást választani az utazáshoz.

A BKK 20 órától a vasúti bérleteket elfogadja Kelenföldig az M4 metrón, valamint a 17-es, 61-es és 56-os villamosokon és a 139-es autóbuszokon.

A Déli pályaudvarról történő indulás után letört az Oroszlányba tartó személyvonat áramszedője. Akadályozza a forgalmat, emiatt áll a közlekedés a Déli pályaudvar bevezető vágányain. Az esti, éjszakai járatok menetideje 30-60 perccel, esetenként ennél is többel növekedhet a győri, a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi fővonalakon közlekedő járatok esetében. Jelenleg vizsgálják, hogy vissza lehet-e húzni a szerelvényt és mennyire sérült a felsővezeték. A forgalom átszervezése folyamatban van.

————

A MÁV honlapján még nem tett közzé pontos információt, amennyiben ez megtörténik, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink