22_03_29_erdmost_nincskep

Ajándék a Habilitációs Központnak

22_03_29_erdmost_nincskep

Ajándék a Habilitációs Központnak

Tartós élelmiszerekkel és édességgel lepték meg a Cargill Magyarország Zrt. munkatársai a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljait. A jótékonysági akcióra nem először került sor, az érdi kötődésű elnök-vezérigazgató már korábban is segítette az érdi intézményt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Alapélelmiszereket tartalmazó csomagot kaptak a Habilitációs Központ ellátottjai, amit otthon, családi környezetben fogyaszthatnak el az ünnepek közeledtével. A gabonakereskedelemmel foglalkozó cég magyarországi vezetője hangsúlyozta, nagyon fontos számukra, hogy munkavállalóik társadalmi felelősséget vállaljanak és segítsenek, ahol tudnak, helyi szinten is.

– A cégünknél minden évben van egy meghatározott keret a munkavállalóink idejéből és a vállalat költségvetéséből, amit társadalmi aktivitásokra fordítunk. Idén második alkalommal támogattuk az érdi dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központot. Tavaly egy velünk együttműködő alapítvány hívta fel a figyelmünket erre az intézményre, először élelmiszert, majd bútort adományoztunk. Most ismét lehetőségünk volt idehozni az ajándékcsomagokat és a tavalyi vásárhoz hasonlóan idén is szeretettel várjuk az ellátottak által készített termékeket az irodánkban. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a dolgozóktól is, a termékeket is nagyon szerették – mondta el lapunknak Berkes Gábor, a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Habilitációs Központban immár hagyomány, hogy az ellátottak különböző használati tárgyakat, kerámiákat, az ünnep közeledtével karácsonyfadíszeket készítenek. Ezeket a termékeket nagyobb cégekhez viszik, így a most adományozóhoz is újra visszatérnek karácsony előtt.

Berkes Gábortól megtudtuk, hogy ő és még több munkatársa itt él, ezért is tartották fontosnak, hogy ne egy idegen település intézményét támogassák, hanem egy olyat, ahová kötődnek. 

– A vállalat azért tartja nagyon fontosnak, hogy a munkavállalók ilyen társadalmi tevékenységekben részt vegyenek, hogy ne csak a folyamatos munkahelyi hatásoknak legyünk kitéve, hanem vegyük észre, mi van körülöttünk, hol tudunk segíteni. Minden hónapban van ilyen aktivitásunk, fát ültetünk, óvodakerítést festünk, futópályát készítünk, hajléktalanközpontot újítottunk meg – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Szociális Gondozó Központ intézményvezetőjétől, Bertalan Ildikótól megtudtuk, hogy folyamatosan igyekeznek újítgatni, szépítgetni a Habilitációs Központ épületét, de még több fejlesztésre van szükség.

– Az épület nem a legmodernebb, az intézmény a saját költségvetéséből folyamatosan igyekszik kisebb javításokat végezni, de jellemzően szükség lenne egy nagyobb infrastuktúra fejlesztésre, elavult a tető, az ablakok, az épületgépészeti technikák. Szeretnénk a profilt is kiszélesíteni, kacérkodunk azzal a gondolattal, hogy a gyermekek felé is nyitnánk, de ehhez is meg kell teremteni a megfelelő körülményeket, belső átalakításokra van szükség – hangsúlyozta Bertalan Ildikó, aki azt is elmondta tudósítónknak, hogy pályázatot nyújtottak be egy alapítvány felhívására. Ezen 500 ezer forintot nyertek, amit az önkormányzat, mint fenntartó is kiegészített 500 ezer forinttal. Így most 1 millió forint áll a központ rendelkezésére, hogy fejlesztő eszközöket vásároljon és egyéb szükséges tárgyakat szerezzen be.

Az eseményen Csőzik László polgármester is köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományokért, majd az ellátottakkal együtt süteménnyel kínálták a vendégeket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email