Ezen a hétvégén a családoknak gyűjtenek

Folytatódik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete „Fiatalok a kisgyermekes családokért” elnevezésű adománygyűjtő akciója. Az érdi Ága-Boga szervezésében péntek délután, szombaton és vasárnap egész nap gyűjtenek élelmiszert a nagycsaládoknak és a rászorulóknak a Kálvin téri Príma üzletben.

A „Fiatalok a kisgyermekes családokért” címmel meghirdetett kezdeményezés nagy sikerrel zajlott az elmúlt években. A szervezők ezért úgy gondolták, hogy – immár ötödik alkalommal – ismét megszervezik a gyűjtést, huszonhárom helyszínen – köztük Érden is. Az akció különlegessége, hogy a fiatalok gyűjtenek a családok számára.

– Köszönettel fogadunk tartós élelmiszert – cukor, liszt, olaj, rizs, konzervek –, valamint szezonális élelmiszereket is, mint például csokoládé, szaloncukor, egyéb édességek – mondta érdeklődésünkre Bogatin Attila, az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete elnöke, akitől megtudtuk azt is: tavaly két népszerű és sikeres gyűjtőakciójuk volt; az egyik keretében az idősek számára gyűjtöttek, a másik keretében a családoknak. – A fiatalok akár a közösségi szolgálat keretében is jöhetnek, a vásárlók pedig jó szívvel szoktak adakozni – tette hozzá.

– A hétvégén, illetve péntek délután összegyűjtött adományokat részben az érdi és környékbeli nagycsaládok kapják, részben olyan rászorulók, akikkel még kapcsolatban állunk. Közhasznú egyesületként, ha a tudomásunkra jut olyan család, amely szükséget szenved, támogatjuk őket, akkor is, ha nem nagycsaládosak – tette hozzá Bogatin Attila.

Tavaly ősszel országszerte 11 tonna adomány gyűlt össze, amit 22 helyen gyűjtöttek ötszáznál is több önkéntessel, s ezzel 400 család Adventjét sikerült boldogabbá tenni.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink