22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nemzetközi szinten is elkezdi az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nemzetközi szinten is elkezdi az ÉRD

A női kézilabda EHF-Kupa harmadik selejtezőkörében az orosz HC Kuban Krasznodarral vív meg a csoportkörbe jutásért rendezett párharc első mérkőzésén az ÉRD november 10-én, 15 órától az ÉRD Arénában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szabó Edina együttese az elmúlt hetekben kiváló formának örvendett, a Szent István és a Szombathely kiütése mellett a Kisvárdát küzdős meccsen múlta felül.

A Krasznodar az EHF-Kupa második selejtezőkörében csatlakozott a nemzetközi porondhoz, ahol a svéd H65 Höörs ellen idegenben kétgólos 28–26-os vereséget szenvedett, ám a visszavágót 33–27-re megnyerte, ezzel 59–55-ös összesítéssel jutott a következő körbe.

A Krasznodar hullámzó teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban: legutóbbi öt meccséből hármat elveszített, a Lada Togliattitól és az Asztrananocskától idegenben, a Zvezda Zvenyigorodtól hazai környezetben kapott ki, az utolsó előtti Luchot és a Dinamo Sanarát viszont legyőzte, ezzel kilenc mérkőzés után a Rosztov-Don és a Togliatti mögött harmadik helyen áll az orosz élvonalban.

Denis Saifulin együttese az elmúlt években rendre ott volt a nemzetközi porondon: tavaly a legjobb nyolc között, azt megelőzően a csoportkörben búcsúzott a második számú európai kupasorozattól.

Az ÉRD számára jó jel, hogy az oroszoknak szerdán még Asztrahánban volt jelenésük, ahol 29–26-ra kaptak ki. Arról nem beszélve, hogy hazai pályán remélhetőleg telt ház előtt fogadják Janurik Kingáék a Krasznodart, s a szurkolók buzdítása plusz erőt adhat a nem egyszerű győzelemhez.

A november 10-én, 15 órakor kezdődő ÉRD–Kuban Krasznodar EHF-Kupa mérkőzést a horvát játékvezetői kettős, Davor Loncar és Zoran Loncar vezeti. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti.

A párharc visszavágójára november 15-én, 18.30-tól kerül sor. A két mérkőzés továbbjutója bejut a tizenhat csapatot felvonultató csoportkörbe, melynek mérkőzéseire 2020 januárjában és februárjában kerül sor.

Női kézilabda EHF-Kupa, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés
11.10., 15.00:
ÉRD–Kuban Krasznodar

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email