22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: Veszprémben győzött a Delta

22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: Veszprémben győzött a Delta

3:2-es idegenbeli sikerrel kezdte a szezont a Delta Röplabda SE Érd az NB II-ben. Az immáron Nyugat A csoportba került női együttes az ötödik játszmában tudott felülkerekedni a jól harcoló hazaiakkal szemben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Története harmadik szezonjának vágott neki a Delta RSE Érd az NB II-es női felnőtt röplabda-bajnokságban, szombaton. Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző játékosai tavaly negyedik helyen zártak a Közép csoportban, idén viszont a Nyugat A-ba átkerülve egyenesen a feljutásért küzdést tűzték ki legfőbb célnak. Ennek megfelelően startoltak a 2019/2020-as kiírásban, hiszen mindjárt a nyitókörben abszolválták első győzelmüket.

A Veszprémi Egyetemi SC otthonában mindjárt az első szettet sikerrel vették Darvas Hannáék (16:25), a második felvonásban azonban kiegyenlített a házigazda (25:20). A harmadikban ismét az érdi tigrisek kerültek előnybe, miután az eddigi legszorosabb eredményt produkálva nyertek 25:21-re. Ezután Szokolikné Kalmár Judit tanítványai újfent felálltak: a negyedik játékrészben nem tudta befejezni a bajnokit a Delta, a vendéglátó viszonylag simán, 25:16-ra nyert és 2:2-re módosította összesítésben a mérkőzés állását. A mindent eldöntő rövidített, ötödik játszmában ellenben megint Végh Angéláék összpontosítottak jobban, különösképpen az utolsó percekben, amikor is 16:14-re megnyerte a Delta a szettet, s így 3:2-re a találkozót.

Az NB II-es bajnokság második fordulójában hazai közönség előtt szerepel a Delta RSE Érd. Az MTK Budapest elleni találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Női NB II Nyugat, A-csoport, 1. forduló
VESC–Delta RSE Érd 2:3 (–16, 20, –21, 16, –14)
Delta: Tátrai Zs., Tombor Sz., Hainzmann R., Végh A., Juhász L., Darvas H., Flach D., Baumann F., Jakab B., Tóth L., Csörgi E. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email