22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: két bronz a nemzetközi versenyről

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: két bronz a nemzetközi versenyről

Az Érdi Torna Club hat egysége mutatta be gyakorlatát a hétvégén, a Gerevich Aladár Sportcsarnokban immár harmadik alkalommal megtartott Budapesti Nemzetközi Akrobatikus Torna Kupán (3rd BIAC).

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az október 12-i, Érd Kupa, az ősz első pontszerző versenye előtt, de a lengyelországi verseny után hazai porondon, azonban nemzetközi szinten is megmérették magukat az Érdi Torna Club akrobatikus tornászai. Hétvégén ugyanis a Gerevich Aladár Sportcsarnok adott otthont a harmadszor megrendezett Budapesti Nemzetközi Akrobatikus Torna Kupának, a BIAC-nak.

A versenyen az ÉTC-ből hat egység mutatta be gyakorlatát, közülük kettő is az őszi idényre jött létre, hiszen a youth párosoknál tizenegyedik helyen végző Balogh Dorka és Veres Vica bő egy hónapja alkot egy párost, míg a huszonnegyedik helyen záró Mezei Boglárka, Pelczel-Nagy Eszter és Svigruha Lili youth hármas ugyan régebb óta dolgozik együtt, ám a budapesti viadal volt az első versenyük.

– A két új egységünk közül Dorkáék nagyon szép gyakorlatot mutattak be. Amit tudnak, azt kihozták magukból és ebben a kategóriában tizes döntő volt, azaz éppenhogy lemaradtak róla, de úgy gondolom, hogy ez is szép eredmény volt tőlük – fogalmazott Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője. – A hármasunknál volt egy nagyobb rontás, az egyik elembe belehibáztak. Kicsit csalódottak voltunk, mert pont azt az elemet rontották el, amit nem szoktak, de egy első versenyen ez benne van, tehát elégedetlenek nem lehetünk – jegyezte meg a szakosztályvezető.

A youth vegyespárosoknál a már évek óta együtt dolgozó Balogh Máté és Töpler Natasa párosa úgy lett bronzérmes, hogy mindössze öt századdal maradt le az ezüstről.
– Tudjuk, hogy vegyespárosban sokat számít a tagok közötti magasságkülönbség, hiszen egy magasabb fiú nagyobbakat dob, könnyebben elbírja a párját, viszont Máté és Natasa között volt a legkisebb különbség. Ez azért fontos, mert a dinamikus elemek nem annyira magasak és szellősek, mint a többieknél – mondta Papp Ildikó.

A Mezei Boglárkáékkal egy kategóriában érdekelt Renglovics Anna, Bikkes Eszter, Dávid Fruzsina hármas a lengyelországi teljesítmény után másodszor mérette meg magát nemzetközi szinten. Ezúttal viszont csak a tizenkilencedik helyet szerezték meg.

– Pontozásos sportágról van szó… Nagy hibát nem vétettek, viszont nagyon erős ez a mezőny. Ennél jobb eredményre számítottunk és a látott gyakorlat alapján szerintem a döntő is reális lett volna – fogalmazott a szakosztályvezető.

A párosoknál Gerzanics Csenge és Krausz Kitti bejutott a döntőbe, ott végül a nyolcadik helyet szerezték meg.

– A selejtezőben nem volt annyira határozott a gyakorlatuk, mint a döntőben, mégis negyedik helyen jutottak be. A fináléban mégis magasabb pontszámot kaptak a számomra kevésbé határozott gyakorlatra, így visszacsúsztak a nyolcadik helyre.

Balogh Mátéék mellett a budapesti verseny másik érdi érmét a 13-19-es korosztályban szereplő Monostory Anna, Biksi Borbála, Ivanics Rozina hármas érte el, akik a dobogó legalsó fokára állhattak.

– Ők a selejtező napján mutatták be a statikát és a dinamikát is. Mindkét gyakorlatukban volt egy-egy nagyobb rontás, ami a pontszámokon is meglátszott. A döntő napján a kombinált számot kellett bemutatniuk, ami jól sikerült, megmutatták mi van bennük – számolt be a hármas bronzérméről Baloghné Papp Ildikó, aki megjegyezte, már az nagyon hasznos, hogy a pontszerző versenyek előtt nemzetközi szinten mérhették fel tudásukat az ÉTC akrobatikus tornászai.

– Tavaly óta próbáltuk színesíteni a koreográfiákat és a nemzetközi trendnek megfelelő, táncosabb, ugrálósabb gyakorlatokat bemutatni. Akik most felléptek a talajra, azokkal a nemzetközi szintet próbáltuk hozni – húzta alá a 3rd BIAC tapasztalatait Baloghné Papp Ildikó.

A nemzetközi versenyek után október 12-én az Érd Kupával kezdődnek az országos bajnokság őszi pontszerző versenyei, amely után novemberben ismét kilépnek a nemzetközi porondra az érdiek, ugyanis Prágában is bemutatják gyakorlataikat.

3rd Budapest International Acro Cup
youth vegyespáros:
Balogh Máté, Töpler Natasa 3. hely
youth hármas: Renglovics Anna, Bikkes Eszter, Dávid Fruzsina – 19. hely, Mezei Boglárka, Pelczel-Nagy Eszter, Svigruha Lili – 24. hely
youth páros: Gerzanics Csenge, Krausz Kitti – 8. hely, Balogh Dorka, Veres Vica – 11. hely
13-19: Monostory Anna, Biksi Borbála, Ivanics Rozina – 3. hely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email