22_03_29_erdmost_nincskep

Alvó tolvajra bukkant a nappalijában

22_03_29_erdmost_nincskep

Alvó tolvajra bukkant a nappalijában

Az Érdi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban kétszer állította bíróság elé azt a hajléktalan férfit, aki érdi házakat tört fel augusztusban. Hiába kapta rajta a ház tulajdonosa, majd egy vagyonvédelmi cég járőre, újra próbálkozott, és ismét elfogták.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bűnügy vádlottja, egy hajléktalan férfi, augusztus első napjaiban érkezett Érdre. Nem volt pénze, jövedelme. 8-án délután bemászott egy ház kerítésén, majd benyomta az ablakot, és a házból laptopot, hangszórót lopott, egy sportcipőt a lábára húzott, majd útjára indult. Másnap délután visszatért a házba, amennyi pálinkát és whiskyt talált, megitta, a nappaliban lefeküdt a kanapéra, bekapcsolta a tévét és elaludt. Így bukkant rá a ház hazaérkező tulajdonosa, aki értesítette a rendőröket, akik a több mint ötvenezer forint értékű lopott holmi egy részét megtalálták a vádlottnál.   

Pár nappal később, augusztus 14-én délelőtt, egy másik ház udvarára ment be a hajléktalan férfi. Az ablakot egy téglával betörte, bemászott, és különböző szerszámgépeket pakolt össze, hogy azokat ellopja, majd eladja. A házban működő riasztó jelzésére egy vagyonvédelmi cég járőre kiment a házhoz, a vádlottat elfogta, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A férfit ekkor őrizetbe vették.
 
Az Érdi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, két nap alatt lopás bűntette és más bűncselekmény miatt bíróság elé állította a hajléktalan férfit. Az Érdi Járásbíróság augusztus 16-án 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A bíróság a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.
 
Egy hét sem telt el a próbaidőből, amikor a férfi ismét bemászott egy érdi ház udvarára. A teraszon építési anyagokat talált. Huszonötezer forint értékű élvédőt és dübelt átdobált a kerítésen, és elindult a vasúti töltésen, hogy eladja egy építkezésen a lopott dolgokat. A vádlottat azonban elfogták, és ismét őrizetbe került.
 
Az Érdi Járási újra gyorsított eljárásban állította bíróság elé a lopás vétségével gyanúsított férfit. A bíróság a vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, elrendelte a pár napja felfüggesztett 1 év 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását, és a vádlottat letartóztatta – tájékoztatott közleményében a Pest Megyei Főügyészség.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email