22_03_29_erdmost_nincskep

Új általános iskola, sportcsarnok, uszoda épül Fenyves-Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Új általános iskola, sportcsarnok, uszoda épül Fenyves-Parkvárosban

Lakossági fórumot tartottak a Fenyves-Parkvárosi köznevelési centrum építése kapcsán, ahol a lakók feltehették kérdéseiket a teherforgalom útvonaláról, a kiviteli tervekről és a komplexumban épülő sportolási lehetőségekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén tavasszal elindultak a Fenyves-Parkvárosi köznevelési centrum munkálatai, a tervek szerint 2 éven át tart majd a kivitelezés. Simó Károly alpolgármestertől megtudtuk, hogy a régen várt fejlesztés során nem csupán egy általános iskola, hanem egy sportcsarnok és egy uszoda is felépül a környéken élő gyerekeknek.

– Parkvárosban és azon belül is különösen az M7-esen túli részen már a 2011-2013-as időszakban is zajlott egy nagy közműfejlesztési program, amihez kapcsolódóan nagyon sok új, burkolt út épült. A 2014 utáni időszakban azon igyekeztünk, hogy megszerezzük a pénzügyi forrását annak, hogy ne csak az infrastruktúra, hanem az intézmények is fejlődjenek. Azt gondolom, hogy ez egy szép, látványos fejlesztés, hogy egyrészt már megépült az óvoda, másrészt épül most az iskola és a napokban kaptuk az értesítést, hogy 400 millió forintból egy bölcsőde is megépülhet a területen. Azt gondolom, hogy itt egy komplett új városrész épül, ami csak akkor tud működni, ha a városvezetés együttműködik a kormánnyal és nem trágár üzenetekkel kampányol ellene. Eddig az látszott, hogy együttműködés esetén a kormány igen sok pénzt tud biztosítani arra, hogy tovább építsük a várost – emelte ki az alpolgármester, aki azt is hozzátette, hogy a lakókat az építés kapcsán leginkább az érdekelte, hogy meddig tartanak majd a munkák, ezek mivel járnak és hogy alakul majd a közlekedés a területen.

A kivitelezésért felelős Fejér-B.Á.L. Zrt. projektvezetője, Sümegi Renáta a fórumon ismertette az iskolakomplexum paramétereit és sajátosságait. Egy parkosított rész és egy játszótér lesz a területen, itt lehet majd elkülöníteni az alsó-, illetve a felső tagozatos gyerekeket – derült ki a lakossági fórumon. 

– Ez egy 12 ezer négyzetméteres létesítmény lesz, ami három fő funkcióra osztható: egy általános iskolára, egy sportcsarnokra és egy uszodára. Ezek három különböző épületszárnyban helyezkednek majd el, amiket egy közös aula köt majd össze. Az általános iskola 24 tanteremmel készül, az épület maximális befogadóképessége 800 fő, de ez a tanárokkal és a további kiszolgáló személyzettel együtt értendő. A sportcsarnok egy kézilabda pálya méretű pályát foglal magába egy mobillelátóval, öltözőkkel, kapcsolódó kiegészítő helységekkel. Az uszodában két medence épül majd meg, egy úszómedence, illetve egy kisebb tanmedence. A létesítmény főbejárata az óvoda felől lesz, az uszoda pedig a Festő utcából kap majd egy külön bejáratot – mondta el lapunknak Sümegi Renáta.

A kivitelező a munkálatok megkezdése előtt egyeztetéseket folytatott az önkormányzattal, hogy melyek azok az utcák, amelyeken folyhat az anyagszállítás, hol okoznak a legkevesebb kellemetlenséget a környéken lakóknak. Az engedélyt a kivitelező hivatalosan az Esztergályos úton való teherforgalomra kapott, amely egy 40 tonnás teherbírású út, majd a Földmunkás úton és a Búvár utcán mennek tovább a teherautók. A fórumon érkeztek panaszok arra vonatkozóan, hogy a kamionok nem a kijelölt útvonalon haladnak, a kivitelező ígéretet tett arra, hogy utánajár a problémának és igyekszik orvosolni azt.

A lakók főként a porra és a zajra panaszkodtak, ám a kivitelező elmondta, hogy a porral járó földmunkák és az alapozás nagy része már megtörtént, ezután a szerkezetépítés következik három toronydaru segítségével. 

– A lakók aggódtak a leendő parkolási lehetőségek miatt is, ezt jogszabály szabályozza, hogy bizonyos funkciójú létesítményekhez hány parkolóhelyet kell létesíteni. Nagyságrendileg 100 parkolóhely készül majd itt, enélkül építési engedélyt nem kaptunk volna – tette hozzá Sümegi Renáta. 

A fórumon az is elhangzott, hogy a tervek szerint 2021 tavaszára elkészülhet az iskola és ősszel, az iskolakezdéskor már meg is nyithatja kapuit.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email