22_03_29_erdmost_nincskep

Ma zárva tartanak a rendelők, patikák

22_03_29_erdmost_nincskep

Ma zárva tartanak a rendelők, patikák

Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Ma ügyeleti rend van érvényben az egészségügyi ellátásban, a legtöbb gyógyszertár is zárva tart.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ma ügyeleti rend van életben az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is. A folyamatos gyógyszerellátás ügyeleti vagy készenléti rend szerint biztosított ezen a napon.

Érden a Központi Gyógyszertár és a Tesco áruházban található Fermon Patika is nyitva tart. Mint értesültünk, a Központi Gyógyszertárban ma is ügyeleti díj nélkül vásárolhatnak, illetve válthatják ki receptjeiket a lakosok, azzal a különbséggel, hogy helyi gyógyszerkészítés nincs.

A mai napon a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény sem fogad betegeket.  Az orvosi ügyelet a Szabadság tér 9. alatt található, a felnőtt ügyelet a 23/365-274-es, a gyermek ügyelet a 23/365-770-es telefonszámon elérhető.

Az MTI tájékoztatása szerint a mentők július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 788 mentőegység riasztható. Ez összesen 1800 mentődolgozó szolgálatát jelenti.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozóknak. A szakrendelőben pénteken tartották a Semmelweis-napi ünnepséget, erről itt olvashat.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email