22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: megkapta vb-ellenfeleit a magyar válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: megkapta vb-ellenfeleit a magyar válogatott

A rendezők elkészítették a Japánban november 30-án kezdődő női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztásait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az év végi Kunamotóban, Jacusiróban és Jamagában rendezendő olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon a Kim Rasmussen által irányított magyar nemzeti csapat a C-csoportba került, ahol Románia, Montenegró, Spanyolország, Szenegál és Kazahsztán lesz az ellenfele.

A november 30. és december 15. között megtartandó vb-re a magyar csapat az Ausztria elleni kettős győzelemmel szerzett indulási jogot, miután nagy fölénnyel, 69–42-es összesítéssel múlták felül Tóth Gabrielláék északnyugati szomszédunkat. A párharcban az ÉRD-et négyen képviselték, Janurik Kinga, Szabó Laura és Tóth Gabriella mindkét mérkőzésen, Kiss Nikolett a visszavágón jutott lehetőséghez.

Ennek köszönhetően a mieink a második kalapból várták a sorsolást, ami azt jelentette, hogy nem kerülhettek össze a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok norvégokkal, illetve Svédországgal és Dániával. A mieink elkerülték a vb- és Eb-címvédő franciákat, az olimpiai bajnok oroszokat, illetve a riói ötkarikás játékokon negyedik hollandokat is.

A csoportban azonban ott van a 2015-ös vb-n harmadik Románia, a 2012-es Eb-győztes és olimpiai ezüstérmes Montenegró, valamint Spanyolország, Szenegál és Kazahsztán.

– Nem lehetünk elégedetlenek, örülök, hogy elkerültük az AB-ágat, azaz a két legerősebb csapatot, a franciákat és a norvégokat, valamint a stabil hollandokat, a dánokat, a mindig veszélyes szerbeket és a brazilokat is, így ezekkel a csapatokkal leghamarabb a helyosztókon találkozhatunk – kezdte a sorsolás értékelését a Magyar Kézilabda Szövetségnek Kim Rasmussen szövetségi kapitány. – A csoportunkban minden riválisunkkal szemben van győzelmi esélyünk, ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk, ezért stabilnak kell lennünk, noha mindegyik riválisunkat tiszteljük. Romániát ismerjük, igaz, új szövetségi kapitánnyal érkeznek a vb-re, Montenegróval mostanában sokat fogunk találkozni, hiszen az Eb-selejtezőkön is azonos csoportba kerültünk, Spanyolországot tavaly az Európa-bajnokságon biztosan győztük le, de ez nem téveszthet meg minket, nem számíthatunk könnyű meccsre. Ha bejutunk a középdöntőbe, a lehetséges ellenfelekre szintén igaz, hogy bármelyiket legyőzhetjük, ha jó teljesítményt nyújtunk, ezért is fontos a világbajnokságig hátralévő idő, hogy tovább erősítsük stabilitásunkat. Nagyon várom a közös munkát és a vb-t is! – mondta Rasmussen.

A magyar mellett a selejtezők során Krpez-Slezák Katarinát, Jelena Lavkót és Jovana Kovacsevicset is a soraiban tudó Szerbia az A-csoportba került Hollandia, Norvégia, Szlovénia, Angola és Kuba mellé.

A hatos csoportokból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahonnan pedig az első kettő-kettő játssza egymással az elődöntőt.

Az idei a 24. világbajnokság lesz, egyben az utolsó, amelyen még 24 csapat vesz részt – 2021-től már 32 tagú lesz a mezőny.

Női kézilabda-világbajnokság, Japán (november 30.–december 15.)
csoportok
A-csoport:
Hollandia, Norvégia, Szerbia, Szlovénia, Angola, Kuba
B-csoport: Franciaország, Dánia, Németország, Dél-Korea, Brazília, Ausztrália
C-csoport: Románia, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Spanyolország, Szenegál, Kazahsztán
D-csoport: Oroszország, Svédország, Japán, Kína, Argentína, Kongói DK

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email