22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: mindegyik érdi győzött az odavágón, Kiss Niki bekerült a csapatba

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: mindegyik érdi győzött az odavágón, Kiss Niki bekerült a csapatba

Az ÉRD női kézilabda csapatának hét játékosa is győztesen hagyta el a pályát nemzeti válogatottjának világbajnoki selejtezőjén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A decemberi, Japánban rendezendő vb előtt megkezdődtek az oda-visszavágós selejtezők a kvalifikációért. Az ÉRD hét kézilabdázója is érdekelt volt a párharcok első mérkőzésén.
A magyar válogatott Ausztria ellen lépett pályára Grazban és aratott fölényes, 41–23-as diadalt, melyből – a csapat legeredményesebb játékosaként – Tóth Gabriella kilenc góllal vette ki a részét, Szabó Laura egyszer talált be, míg a hajrára beálló Janurik Kinga is remek védésekkel vétette észre magát. A párharc visszavágóját június 5-én rendezik Zalaegerszegen.

Szerbia együttesében is három érdi kapott helyet a lengyelek elleni párharcban. Déli szomszédaink hazai környezetben könnyedén 33–19-re győztek. A mérkőzésen Jelena Lavko hat, Krpez-Slezák Katarina pedig öt gólt jegyzett, s Jovana Kovacsevics is pályára lépett. A visszavágót június 6-án tartják a Lengyelországban.

A cseh együttes is győzni tudott, méghozzá nem kis bravúrt bemutatva, hiszen Markéta Jerábkováék 26–24-re nyertek Montenegró ellen hazai pályán. Az érdi balátlövő oroszlánrészt vállalt a sikerből, hiszen ötször is bevette a vendégek kapuját. A visszavágóra június 5-én, Montenegróban kerül sor.

További hír a magyar nemzeti csapat háza tájáról, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitány behívta a válogatottba az ÉRD jobbátlövőjét, Kiss Nikolettet is az osztrákok elleni visszavágóra.

Női kézilabda, világbajnoki selejtező, odavágók
Ausztria–Magyarország 23–41 (9–20)
Tóth Gabriella 9, Szabó Laura 1 gólt szerzett

Szerbia–Lengyelország 33–19 (17–11)
Jelena Lavko 6, Krpez-Slezák Katarina 5 gólt szerzett

Csehország–Montenegró 26–24 (15–13)
Markéta Jerábková 5 gólt szerzett

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email