Szombaton Szőlővirág Ünnep a pincesoron

Június 1-jén rendezi meg a Szőlővirág Ünnepet és Nemzetiségi Találkozót az ófalusi Pincetulajdonosok Egyesülete Érd város önkormányzata megbízásából tizenkettedik alkalommal a Mély utcai pincesoron. Az egész napos ingyenes rendezvényen számos programmal várják az érdeklődőket.

A 10 órakor kezdődő eseményen egész nap lehet majd egzotikus és háztáji állatokkal ismerkedni és kézműveskedni: batikolt papírvirágokat, szőlővirágtündéreket, fonalkarkötőket, szélforgókat és koronákat is készíteni. A kicsiket ezen kívül ingyenes arcfestéssel és lufihajtogatással, hangszerkóstolással, népi játékkal és külön nekik szóló gyerekszínpadi előadásokkal várják.  

A felnőtteknek izgalmas programot nyújthat idén is a „Találkozás a pincesorral” elnevezésű program, azaz a présházak látogatása, amely során számos „titkot” és érdekességet tudhatnak meg a borászatokról és az érdi szőlőről az érdeklődők. A program a gyerekszínpadtól indul 11 órakorkor és 14:30-kor.

Délután a nemzetiségek színpompás felvonulásával kezdődik a Termál Hotel Ligettől 15:30-kor a Mély utca közepén található pinceszínpadig a nemzetiségi találkozó. A németek, a bukovinai székelyek, az erdélyi magyarok és székelyek, a horvátok, a lengyelek, a görögök és a szlovákok nemcsak színpadi bemutatókkal, de jellegzetes fogásokkal is várják a pincékben az enni-inni vágyókat.

T. Mészáros András polgármester köszöntőjét követően református és katolikus áldásban részesül a szőlőhegy, majd kiderül, kik nyerték a Pincetulajdonosok Egyesülete által szervezett idei borversenyt.

Végül, este 19 órától DJ Groovelyne fokozza a hangulatot és tart nyárköszöntő bulit.

Az egész napos rendezvényen nyitott pincékkel várják a gazdák a látogatókat, de lesznek árusok is, akik a Szőlővirág ünnep jellegéhez illő portékáikkal, ételekkel és italokkal készülnek.

Az esemény helyszínére idén is kisvonat közlekedik a könnyebb parkolás, valamint a borkóstolás lehetősége miatt a városközpontból, a Kálvin térről, a vonatpótló busz megállójából. Az első járat 10 órakor indul a központból, és körülbelül fél óra alatt fordul meg. A vonat visszafelé is közlekedik majd, egészen 22 óráig. A menetdíj irányonként 250 Ft, de retúrjegy is váltható, 3 éves korig pedig ingyen lehet rajta utazni.

A rendezvény miatt május 31-én pénteken 16 órától lezárják a Mély utcát. A zár feloldására június 2-án 6 órakor kerül sor. Az okozott kellemetlenség miatt a szervezők elnézést kérnek.

A Szőlővirág Ünnep teljes programja itt olvasható.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink