22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is díjazták a kiemelkedő diákokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is díjazták a kiemelkedő diákokat

Ebben az évben is átadták a Kovács István Alapítvány ösztöndíjait azoknak az érdi középiskolás tanulóknak, akik kiváló tanulmányi eredményeik, a művészeti-, a sporttevékenységeik, illetve a közösségi munkájuk alapján nyerhettek el. A díjakat februárban a Művészetek Palotája Üvegtermében vehették át az elismerésben részesülők a kajak-kenu sportágban kiemelkedő sportolókkal együtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Ez az ösztöndíj azon alapszik, hogy a tudás hatalom és mindenkinek meg kell adni az esélyt a tudás megszerzésére, aki tehetsége, szorgalma révén kitűnik a többiek közül – emelte ki Szilasné Mészáros Judit, a VMG igazgatója, aki a Kovács István Alapítvány kuratóriumi tagjaként a díjak átadásában is segédkezett.

A 2016-ban létrehozott alapítvány fő célkitűzése, hogy egyrészt az Érd Megyei Jogú Város általános és középiskoláiban tanuló, kiemelkedő tanulmányi-, sport-, művészeti és közösségi munkát végző diákokat támogassa, illetve, hogy a magyar sikersportnak jegyzett kajak-kenu sportág utánpótlás versenyzőit jutalmazza. Idén rekord mennyiségű pályázat érkezett be az alapítványhoz, hiszen 15 diák és 26 kajak-kenu versenyző adta le a kihirdetett határidőn belül jelentkezését, akik egyenként maximum 120 ezer forint támogatásért pályázhattak. Végül 37 fő részesült díjazásban, 3,6 millió forintot osztottak szét a kiválasztottak között. 

Februárban a Művészetek Palotája Üvegtermében Kovács Zoltán alapító köszöntötte a díjazottakat, beszédében felidézte a névadó nagypapájának emlékét, aki rendkívül energikus, határozott, magas munkabírással és kitartással rendelkező személyiség volt; egy igazi vezető típus, kire felnéztek Érd városában. Kiemelkedő tudásvággyal rendelkezett, és gyakran ismételgette az alábbi idézetet: „Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz” – olvasható az alapítvány közleményében.

– 2016-ban keresett meg két volt diákunk, akik úgy gondolták, hogy a nagyapjuk hagyatékából megalakítják a Kovács István Alapítványt. Kovács István a 60-as évektől kezdve Érden élt, és az ő szellemiségét szerették volna az unokák ebben a szép formában továbbvinni. Nagy megtiszteltetésként ért a felkérés, hogy legyek a kuratórium tagja, és azt vettük figyelembe, hogy az elmúlt év versenyeredményei alapján hogyan teljesítettek a középiskolások – emelte ki a gimnázium igazgatója.

Az elismerésben részesült tanulók között volt olyan, aki diákönkormányzati munkájáért, volt, aki szép tanulmányi eredményeiért nyerte el az ösztöndíjat. A diákok tanulmányi versenyeket, tanulmányi táborokat vagy akár egy nyelvi kurzust fizethetnek ki az elnyert ösztöndíjból. Emellett Kovács István ösztöndíjasnak lenni mintául szolgál társaiknak is, hiszen egy rangos versenyről van szó, számos kritériumnak meg kell felelniük a fiataloknak és már osztályonként szűrik azt is, hogy egyáltalán ki nyújthat be pályázatot.

– Ez az elismerés bíztatást, egy újabb löketet ad a következő tanulmányi versenyekre is, amelyeken részt szeretnék venni. Az alapítvány egy kihívást is hirdetett, miszerint a közösségi médiában kell megosztanunk azokat a dolgokat, amikre büszkék vagyunk, ennek a kampánynak köszönhetően is egyre jobban elterjed ennek a pályázatnak a híre – mondta el Szűcs Klára Réka, aki Kovács István Alapítvány ösztöndíjában részesült, utalva ezzel a #kiajochallenge versenyre, amiért a résztvevő tehetségek további 100 ezer forint támogatásban részesülhettek. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email