Bélyegkép

Érdi Fidesz: az ellenzék kivonta magát a város közösségéből

Az érdi ellenzék kivonta magát az 1956-os forradalom városi megünnepléséből, a város közösségéből. Mélyen elítéljük, hogy így cselekedtek: egy városi ünnepről mondvacsinált okokkal maradtak távol – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján Simó Károly, az érdi Fidesz szóvivője.

– A városi ünnepségen T. Mészáros András polgármester őszinte és kemény szavakkal bírálta azokat, akik a magyar nemzet érdekei ellen cselekszenek, pontosan úgy, ahogy tették ezt a kommunisták 1956-ban, amikor szovjet segítséggel leverték a forradalmat, és kegyetlen megtorlásba kezdtek. Ma szelídebb eszközökhöz nyúlnak: például Magyarországot elítélő országjelentést íratnak az erre fogékony brüsszeli bürokratákkal. Ha a polgármester bírálatát magukra vették az érdi baloldal képviselői, akkor ez azt is jelenti, hogy bűntudatuk van – jegyezte meg Simó Károly, hozzátéve: a baloldaliakhoz a Jobbik is csatlakozott.

– Ez a folyamat a régi, alapító jobbikosok kilépése után kezdődött. Ki kell mondanunk: azok, akik a Jobbikra szavaztak, most döbbenten látják, hogy az érdi baloldal és az azt irányító Szűcs Gábor MSZP-elnök hogyan ugráltatja az érdi Jobbik új vezetését. Az érdi Fidesz tudomásul veszi ezt a politikai fejleményt, és a jövőben még erőteljesebben, még tudatosabban fellép azokkal az irányzatokkal szemben, amelyek Magyarország határait megnyitnák a migránsok előtt, és lerombolnák mindazt, amit felépítettünk az országban – mondta Simó Károly.

Az érdi Fidesz szóvivője a rezsicsökkentésről is szót ejtett: mint elmondta, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelentése azt igazolja, hogy ez a kormányzati intézkedés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését: a lakossági hátralékok a villanyszámlák esetében 45, a földgázszámlákat tekintve 75, a távhőszolgáltatásnál pedig 35 százalékkal mérséklődtek 2013 és 2015 között. Ennek köszönhetően 1400 milliárd forint maradt az embereknél, tehát egy család évente átlagosan 170 ezer forintot tud spórolni. Ugyanakkor – emlékeztetett a szóvivő – a baloldali kormányok 2010-et megelőző időszakban nyolc év alatt tizenötször emelték a háztartási energiaszolgáltatások árát.

Simó Károly beszélt arról is, hogy a kormány bővíti a CSOK rendszerét: a kétgverekes családokra is kiterjesztik a tízmillió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyerekeseknél pedig megemelik a lehetőséget tizenötmillió forintra.
– A kedvezményes hitellehetőséggel bárhol a piacon élni lehet. A lakáskassza-rendszer átalakításával felszabaduló források tehát bárhol használhatók lesznek. Ez további lehetőség lesz arra nézve, hogy a családok otthonhoz juthassanak – tette hozzá.

Simó Károly a jövő májusi európai parlamenti választásokról is beszélt sajtótájékoztatóján. Mint hangsúlyozta: fontos, hogy a nemzetek tiszteljék egymás jogait, értékeit, védjék meg polgáraik érdekeit, és jól működjenek együtt, közösen részesüljenek a béke, a gyarapodás és a biztonság áldásaiban.
– A jövő évi választás célja, hogy hogy egy ilyen Európában hívő erők határozzák meg a kontinens jövőjét. Az EU nemzetek hazája, és nem egy birodalom. Akik az EU-ból birodalmat akarnak gyúrni, azok bevándorláspártiak.  Azok, akik Brüsszelben eddig meghatározták az unió politikáját, a migrációt lehetőségnek tekintették arra, hogy kevert népességű, egységes birodalommá tegyék a nemzetek unióját. Az európaiság mércéjévé nem a migránsok beengedését kell tenni, és nem azt, hogy minden európai ország és nép multikulturális nemzet legyen – hangsúlyozta Simó Károly.

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email